ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Кабачкова ікра: напрочуд смачна та ніжна консервація на зиму

Рецепти 14:18 - 19 липня 2023

Простий рецепт допоможе зберегти на зиму усі вітаміни овочів

Кабачкова ікра / Фото: скріншот

Кабачкова ікра / Фото: скріншот

У розпал сезону кабачків просто неможливо не заготовити на зиму один з найсмачніших ласощів – кабачкову ікру. Рецепт цієї страви дуже простий.

Деталі

Для приготування 1 банки консервації на зиму знадобляться такі інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • рослинна олія;
  • перець чорний мелений;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль.

Приготування кабачкової ікри

  1. Овочі потрібно помити та очистити від шкірки.
  2. Моркву потрібно натерти на тертці, а цибулю дрібно нашинкувати, кабачки - нарізати на кубики.
  3. Далі всі інгредієнти потрібно обсмажити на олії та викласти в окремі ємності.
  4. Коли всі кабачки охолонуть, їх потрібно подрібнити у блендері чи м'ясорубці до однорідної маси.
  5. До отриманої маси додається цибуля та морква. Потім все викладається на сковороду, приправляється часником, сіллю та спеціями. Тушкувати ікру потрібно до моменту, коли випарується вся рідина.
  6. Охолоджену ікру викладають у заздалегідь підготовлені банки та закручують кришками.

Ікру можна подавати до гарніру або як намазку на хліб для швидкого перекусу.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин