Тушкована капуста з незабутнім ароматом: секрет приготування пісної страви
Цікаве рішення для різноманітності раціону під час посту

Тушена капуста / Фото: freepik
Тушкована капуста – традиційна для України страва. Її готують з різними добавками, щоб урізноманітнити смак та аромат страви. Пропонуємо пісний варіант - тушковану капусту з чорносливом.
Деталі
Для створення шедевра потрібні:
- 1 невелика голівка капусти;
- 150-200 г чорносливу з кісточкою;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 1 ч. л. куркуми;
- 0,5 год. л. меленого коріандру;
- суміш перців, кмин;
- сіль та цукор (за смаком);
- базилік та орегано (за бажанням).
Приготування тушкованої капусти
- Капусту потрібно дрібно нашаткувати, посолити і трохи пом'яти руками.
- Моркву та цибулю потрібно очистити від шкірки і дрібно нашаткувати.
- Чорнослив потрібно помити та запарити окропом. Якщо він з кісточками, їх потрібно витягнути.
- Цибуля та морква обсмажуються на сковороді до золотистої скоринки.
- В каструлю потрібно перекласти обсмажені овочі, капусту та додати томатну пасту, сіль та спеції за смаком.
- Чорнослив додається за кілька хвилин до готовності, щоб він встиг віддати свій смак та аромат страві.
Також є другий варіант приготування тушкованої капусти з чорносливом – запікання в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин до готовності. І тут чорнослив додається відразу. Тушкована капуста може стати гарним доповненням до картопляних зразів.
Джерело:
Хочу
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні