ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Тушкована капуста з незабутнім ароматом: секрет приготування пісної страви

Рецепти 19:30 - 21 липня 2023

Цікаве рішення для різноманітності раціону під час посту

Тушена капуста / Фото: freepik

Тушена капуста / Фото: freepik

Тушкована капуста – традиційна для України страва. Її готують з різними добавками, щоб урізноманітнити смак та аромат страви. Пропонуємо пісний варіант - тушковану капусту з чорносливом.

Деталі

Для створення шедевра потрібні:

  • 1 невелика голівка капусти;
  • 150-200 г чорносливу з кісточкою;
  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 0,5 год. л. меленого коріандру;
  • суміш перців, кмин;
  • сіль та цукор (за смаком);
  • базилік та орегано (за бажанням).

Приготування тушкованої капусти

  1. Капусту потрібно дрібно нашаткувати, посолити і трохи пом'яти руками.
  2. Моркву та цибулю потрібно очистити від шкірки і дрібно нашаткувати.
  3. Чорнослив потрібно помити та запарити окропом. Якщо він з кісточками, їх потрібно витягнути.
  4. Цибуля та морква обсмажуються на сковороді до золотистої скоринки.
  5. В каструлю потрібно перекласти обсмажені овочі, капусту та додати томатну пасту, сіль та спеції за смаком.
  6. Чорнослив додається за кілька хвилин до готовності, щоб він встиг віддати свій смак та аромат страві.

Також є другий варіант приготування тушкованої капусти з чорносливом – запікання в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин до готовності. І тут чорнослив додається відразу. Тушкована капуста може стати гарним доповненням до картопляних зразів.

Джерело: Хочу

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин