Малиновий джем – вітаміни та аромат свіжих ягід без загусників
Секрет густого джему криється у способі приготування

Джем / Фото: freepik
У розпал фруктового сезону не можна залишити поза увагою малину. Джем та варення з цієї ягоди можуть бути дуже цікавим доповненням до чаю та подарують вітаміни. Пропонуємо зварити малиновий джем без желатину, загусників та кісточок.
Деталі
Щоб отримати ніжний джем з малини, знадобляться такі продукти:
- малина свіжа – 1,5 кг;
- цукор – 800 г;
- лимонна кислота – ч. л.
Приготування джему
- Ягоди потрібно акуратно прополоскати під проточною водою.
- Потім їх потрібно перетерти в однорідну масу із цукром та поставити на середній вогонь.
- Коли ягоди закиплять, їх потрібно протерти через дрібне сито. У ситі мають залишитися кісточки.
- Далі потрібно перекласти масу в каструлю та поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння і додати лимонну кислоту. Після цього потрібно проварити 10 хвилин. Пінку потрібно зібрати шумівкою.
- Готовий джем потрібно розлити заздалегідь простерилізованим банкам і закрити кришками.
Нагадаємо, що на зиму можна зробити кабачкову ікру.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні