ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Малиновий джем – вітаміни та аромат свіжих ягід без загусників

Рецепти 19:35 - 24 липня 2023

Секрет густого джему криється у способі приготування

Джем / Фото: freepik

Джем / Фото: freepik

У розпал фруктового сезону не можна залишити поза увагою малину. Джем та варення з цієї ягоди можуть бути дуже цікавим доповненням до чаю та подарують вітаміни. Пропонуємо зварити малиновий джем без желатину, загусників та кісточок.

Деталі

Щоб отримати ніжний джем з малини, знадобляться такі продукти:

  • малина свіжа – 1,5 кг;
  • цукор – 800 г;
  • лимонна кислота – ч. л.

Приготування джему

  1. Ягоди потрібно акуратно прополоскати під проточною водою.
  2. Потім їх потрібно перетерти в однорідну масу із цукром та поставити на середній вогонь.
  3. Коли ягоди закиплять, їх потрібно протерти через дрібне сито. У ситі мають залишитися кісточки.
  4. Далі потрібно перекласти масу в каструлю та поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння і додати лимонну кислоту. Після цього потрібно проварити 10 хвилин. Пінку потрібно зібрати шумівкою.
  5. Готовий джем потрібно розлити заздалегідь простерилізованим банкам і закрити кришками.

Нагадаємо, що на зиму можна зробити кабачкову ікру.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин