Фарширований перець по-італійські: секрет особливого смаку
Звична страва з незвичайним вершковим ароматом, від якої ніхто не відмовиться

Фарширований перець / Фото: freepik
Фарширований перець – це страва, яка стала улюбленою для багатьох українців. Його готують не лише у нашій країні. Пропонуємо вивчити італійський варіант рецепту та створити незвичайну вечерю.
Деталі
Для приготування фаршированого перцю знадобляться:
- 8-12 солодких перців;
- 300 г свинячого фаршу;
- 80 г твердого сиру;
- 50 г панірувальних сухарів;
- 350 г томатного пюре;
- 1 зубчик часнику;
- свіжа петрушка;
- сіль;
- оливкова олія.
Приготування фаршированого перцю
- Спочатку потрібно очистити перець від кісточок та перегородок, знімаючи невелику кришечку з хвостиком зверху.
- Фарш потрібно змішати з тертим сиром і нашинкованою петрушкою. У суміш можна додати панірувальні сухарі для більшої густоти.
- Усередині кожну перчину потрібно посипати сіллю і тільки після цього до верху наштовхати суміш м'яса і сиру.
- Часник потрібно роздавити і кинути на сковороду обсмажуватись у маслі. До нього потрібно додати томатне пюре та довести до кипіння.
- Після цього в соус занурюються фаршировані перці і встановлюють вертикально. Тушкувати страву потрібно під кришкою на повільному вогні протягом 20 хвилин, а потім дати настоятися ще 10 хвилин.
До м'яса можна додати будь-які тверді сири. В Італії прийнято додавати проволоні та пекорино. Це надасть страві особливих ноток вершкового аромату. Для приготування в Італії використовують особливий вид перцю – піпі (перець Реджіо).
Нагадаємо, що на зиму можна приготувати польські огірочки.
Джерело:
cucchiaio
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні