ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Простий рецепт домашнього йогурту, для якого не знадобиться йогуртниця

Рецепти 13:00 - 29 липня 2023

Невигадлива страва має безліч сприятливих властивостей, не використовувати які для свого ж здоров'я просто нерозумно

Рецепт домашнього йогурту з двох інгредієнтів / Фото: jcomp/Freepik

Рецепт домашнього йогурту з двох інгредієнтів / Фото: jcomp/Freepik

Цей рецепт домашнього йогурту може буквально перевернути ваше життя, адже продукт здатний поліпшити травлення, зміцнити імунітет, зробити кістки та зуби сильними, а м'язи наповнить білком.

Деталі

Домашній йогурт можна подавати з фруктами, ягодами, медом, варенням або іншими добавками на смак. Це смачна страва з великою кількістю корисних бактерій, які вбережуть від проблем зі шлунком. А пробіотики та молочні кислоти поліпшать стан шкіри, приберуть запалення і навіть акне.

Інгредієнти

  • Молоко - 3 л;
  • Закваска - 1 уп.

Рецепт домашнього йогурту

  1. Закип'ятіть молоко, а потім різко охолодіть його до 35 градусів за Цельсієм. Перевірити це можна дуже просто. Капніть трохи на долоню і якщо воно все ще обпікає руку, значить потрібно охолоджувати сильніше.
  2. Усю закваску змішувати з молоком одразу не рекомендують, інакше вона з'єднається з ним нерівномірно. Краще висипте її в глибоку посуду і влийте 5 столових ложок молока, після чого добре перемішайте.
  3. Додайте молоко, що залишилося, і перемішайте до отримання однорідної консистенції, після чого розлийте в сухі та чисті баночки з широкою шийкою.
  4. Щільно закрийте банки та поставте в теплому місці на 5-6 годин. Можете обгорнути кожну тканиною, щоб посилити ефект.
  5. Далі перенесіть продукт у холодне місце на кілька годин або залиште його там на всю ніч. Смачного!

Як приготувати домашній йогурт смачним

Більш жирне молоко зробить готову страву густою і тягучою.

Прискорити процес приготування можна за допомогою йогуртниці.

Рецепт домашнього йогурту ідеально поєднується з добавками під час подачі, такими як горіхи, насіння, сухофрукти або шоколад.

Зверніть увагу, що якщо у вас є будь-які алергії або харчові обмеження, перед включенням йогурту до свого раціону бажано проконсультуватися з лікарем або дієтологом.

Раніше ми розбиралися, чим відрізняється грецький йогурт від звичайного.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин