Італійська фріттата – вишуканість та простота на кожен день
Розкриваємо секрет появи страви та її приготування

Фриттата / Фото: cucchiaio
Фріттата – італійська страва, яка дивує своєю простотою. Його готують з пасти, яєць, сиру та ковбасок. Воно народилося на вулицях Неаполя у бідних районах шевців та моряків і готувалося із залишків учорашньої вечері. Зараз фріттата стала, якщо не вишукуванням, то сніданком, що безперечно стоїть.
Деталі
Для приготування фритати знадобляться:
- 320 г спагетті;
- 4 яйця;
- 100 г моцарелли;
- 60 г тертого сиру пармезан;
- 100 г нарізаною кубиками салямі;
- оливкова олія;
- чорний перець, сіль, ароматні спеції.
Готуємо фріттату: особливості та секрети
- Насамперед потрібно відварити спагетті, але не до готовності, що згодом воно не розвалилося на сковороді.
- Далі потрібно збити яйця із сіллю та спеціями, нарізати ковбаски кубиками, натерти сир.
- У ємність потрібно викласти спагетті, залити його яйцями, викласти порізану салямі і посипати перцем, а потім все добре перемішати.
- Далі потрібно розігріти сковороду з олією та вилити туди отриману суміш. Готується вона 10-15 хвилин під закритою кришкою. У середині процесу омлет потрібно перевернути і довести до готовності.
Подавати таку страву можна з тушкованими овочами.
Джерело:
cucchiaio
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні