Ласощі богів: як зварити ніжне та ароматне варення з троянд
Пропонуємо рецепт без загусників та добавок

Варення з троянд / Фото: freepik
Варення з троянд - це вишукана насолода з неперевершеним ароматом. Зварити його можна за наявності їстівних сортів троянд. Зібрати пелюстки потрібно встигнути в період, коли квітка вже відцвітає.
Деталі
Для приготування трояндового варення знадобляться:
- пелюстки троянд – 500 г;
- цукор – 1,2 кг;
- лимонна кислота – 1 ч. л.;
- вода – 200 мл;
- агар-агар.
Варимо варення з троянд
- Насамперед потрібно промити пелюстки. Їх потрібно замочити у чистій воді та залишити на 1 годину.
- Далі потрібно змішати висушені пелюстки з половиною цукор та розчином лимонної кислоти (1 чайна ложка на 50 мл води). У цьому розчині пелюстки потрібно залишити на 4-6 годин.
- Воду і цукор, що залишилися, потрібно перетворити на сироп. Варити до повного розчинення цукру.
- У гарячий сироп потрібно перекласти замочені пелюстки та варити їх 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності потрібно додати агар-агар.
- Готове варення потрібно розлити у простерилізовані банки та закрити кришками.
Нагадаємо, що солодкий стіл можна доповнити британським десертом із вишень та ніжного крему.
Джерело:
Хочу
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні