Повинна знати кожна господиня: рецепт медальйонів із баклажанів із м'ясом
Італійці обожнюють баклажани і готують з ними безліч шалено смачних страв, одну з яких ми пропонуємо освоїти сьогодні

Як приготувати медальйони з кабачків так, щоб усі за столом прийшли в захват / Фото: Скриншот/youtube.com/@snidanok
Таку страву можна подавати на обід, вечерю або святковий стіл. Рецепт медальйонів із баклажанів із м'ясом дуже простий, усі продукти для нього доступні й у багатьох уже є на кухні.
Деталі
Зверніть увагу, що баклажани вважаються низькокалорійним продуктом, тому вони відмінно впишуться в план дієти або під час спортивних навантажень. М'ясо наповнить організм білком, щоб ваші м'язи ставали міцнішими, а кальцій у сирі підтримає здоровими кістки та зуби.
Інгредієнти
- Баклажан — 4 шт;
- Фарш м'ясний — 500 г;
- Моцарела — 200 г;
- Петрушка свіжа — 40 г;
- Борошно пшеничне — 100 г;
- Сухарі панірувальні — 200 г;
- Яйце — 4 шт;
- Майонез — 3 ст.л;
- Олія соняшникова — 2 ст.л;
- Сіль, перець.
Рецепт медальйонів із баклажанів із м'ясом
- Змішайте фарш із дрібно нарізаною зеленню. Можете додати улюблені спеції, суміш італійських трав або іншу зелень.
- Баклажани наріжте кружечками приблизно 5 мм завтовшки. Шкірку знімати не потрібно.
- Невелику кількість фаршу рівномірно розподіліть на кожному шматочку баклажана.
- Притрусіть зверху тертим сиром, а потім накрийте ще одним шаром баклажана з м'ясом. М'ясний шар при цьому має бути над сиром, а не зовні.
- Для кляру збийте виделкою яйця з маслом і двома столовими ложками майонезу. Він зробить страву більш хрусткою, а смак пікантним.
- Потім баклажани обвалюйте в борошні, клярі та панірувальних сухарях.
- Накрийте деко пергаментом і викладіть на нього майбутні медальйони.
- Випікайте за 180 градусів близько 30 хвилин. Смачного!
А якщо ви хочете здивувати всіх за столом, тоді беріть на озброєння рецепт кабачків у клярі з сиром. Повірте, майже всі вирішать, ніби вони приготовані з м'яса.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!