Рецепт дерунів із сиром і зеленню із секретним інгредієнтом
Популярну в Україні страву можна приготувати різними способами, але так ви їх гарантовано не готували жодного разу

Покроковий рецепт дерунів із сиром і секретним інгредієнтом / Фото: timolina/Freepik
Рецепт дерунів із сиром і зеленню знайомий багатьом господиням. Ця поширена страва просто готується, вирізняється насиченим смаком, приємним запахом і універсальністю. Хтось робить їх навіть із м'ясом, але сьогодні ми пропонуємо приготувати деруни в домашніх умовах із секретним інгредієнтом.
Навряд чи хтось здогадається, що крім картоплі в їхньому складі є ще й королева полів гарбуз. Він містить бета-каротин, який перетворюється в організмі на вітамін А. Останній важливий для гарного зору, здоров'я шкіри та імунітету. Але є в ньому також вітаміни C, E, K, а також калій, магній, фосфор, цинк та інші поживні речовини.
Інгредієнти
- Гарбуз — 500 г;
- Сир — 100 г;
- Картопля — 300 г;
- Борошно — 8 ст.л;
- Зелень, сіль, перець — на смак.
Рецепт дерунів із сиром і зеленню
- Крупно натріть м'якоть гарбуза та картоплю. Змішайте їх із тертим сиром і дрібно нарізаною зеленню. За бажанням можете додати чорний мелений перець і посолити на свій смак.
- Всипте в миску з усіма продуктами борошно. Воно допоможе з'єднати інгредієнти в єдину масу. Добре перемішайте і розпочинайте приготування.
- Змастіть сковороду олією, розігрійте як слід і ложкою викладайте деруни. Зверху придавлюйте їх, щоб вони стали більш округлими.
- Час смаження визначайте на око. Ви одразу помітите готовність, щойно деруни набудуть яскравого, апетитного відтінку з хрусткою скоринкою. Страва вийде ідеальною, якщо накрити кришкою під час смаження. Смачного!
Експерти стверджують, що в одній склянці гарбузової м'якоті міститься 200% від рекомендованої дієтологами добової дози вітаміну A. За регулярного вживання такої кількості більш ніж достатньо, щоб надовго убезпечити себе від проблем із зором.
Завдяки вітамінам C і E, а також залізу та фолієвій кислоті імунна система легше переносить несприятливі умови великих міст, ефективно захищається від мікробів і швидше відновлюється після ран або травм.
Раніше експерти розповіли, які продукти шкодять підшлунковій залозі, тому їх краще виключити з раціону.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!