ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматна грецька мусака з баклажанів: рецепт, який може втілити кожен

Рецепти 19:13 - 08 серпня 2023

Страва сподобається поціновувачам оригінальних поєднань продуктів

Мусака / Фото: freepik

Мусака / Фото: freepik

Розпочався сезон баклажанів, з яких можна приготувати безліч цікавих страв. Пропонуємо створити класичну грецьку мусаку. Ця страва являє собою поєднання м’яса з овочами і сиром.

Деталі

Для приготування мусаки знадобиться:

  • Баклажани - 3 шт.;
  • Оливкова олія - 120 мл.;
  • Яловичий фарш - 350 г.;
  • Вершкове масло - 100 г.;
  • Лук дрібний - 2 шт.;
  • Томатна паста - 2 ст. л.;
  • Вода - 120 мл.;
  • Борошно - 4 ст. л.;
  • Молоко - 2 ст. л.;
  • Сир - 50 г;
  • Щіпка мускатного горіха;
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Грецька мусака з баклажанів: приготування

  1. Баклажани потрібно почистити від шкірки, нарізати на кружальця, посолити і залишити на 30 хвилин, щоб з них вийшла гіркота.
  2. Після цього їх потрібно промити в чистій воді і обсмажити.
  3. Для соусу потрібно розтопити на пательні частину вершкового масла, обсмажити на ньому дрібно нарізану цибулю. До смаженої цибулі додати фарш і смажити до готовності.
  4. До фаршу додати воду, томатну пасту, зелень, сіль і спеції. Все разом необхідно тушкувати протягом 30 хвилин під кришкою і на повільному вогні.
  5. Для соусу потрібно розтопити другу частину вершкового масла, додати борошно і поступово помішуючи влити молоко. Його потрібно варити на повільному вогні до загустіння. Далі додаються сіль і мускатний горіх.
  6. Форму для запікання потрібно змастити олією і по черзі шарами викласти баклажани і фарш. Зверху все поливається соусом і посипається тертим сиром. Мусаку потрібно випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, що ми пропонували рецепт корисних нагетсів.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин