Ароматна грецька мусака з баклажанів: рецепт, який може втілити кожен
Страва сподобається поціновувачам оригінальних поєднань продуктів

Мусака / Фото: freepik
Розпочався сезон баклажанів, з яких можна приготувати безліч цікавих страв. Пропонуємо створити класичну грецьку мусаку. Ця страва являє собою поєднання м’яса з овочами і сиром.
Деталі
Для приготування мусаки знадобиться:
- Баклажани - 3 шт.;
- Оливкова олія - 120 мл.;
- Яловичий фарш - 350 г.;
- Вершкове масло - 100 г.;
- Лук дрібний - 2 шт.;
- Томатна паста - 2 ст. л.;
- Вода - 120 мл.;
- Борошно - 4 ст. л.;
- Молоко - 2 ст. л.;
- Сир - 50 г;
- Щіпка мускатного горіха;
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Грецька мусака з баклажанів: приготування
- Баклажани потрібно почистити від шкірки, нарізати на кружальця, посолити і залишити на 30 хвилин, щоб з них вийшла гіркота.
- Після цього їх потрібно промити в чистій воді і обсмажити.
- Для соусу потрібно розтопити на пательні частину вершкового масла, обсмажити на ньому дрібно нарізану цибулю. До смаженої цибулі додати фарш і смажити до готовності.
- До фаршу додати воду, томатну пасту, зелень, сіль і спеції. Все разом необхідно тушкувати протягом 30 хвилин під кришкою і на повільному вогні.
- Для соусу потрібно розтопити другу частину вершкового масла, додати борошно і поступово помішуючи влити молоко. Його потрібно варити на повільному вогні до загустіння. Далі додаються сіль і мускатний горіх.
- Форму для запікання потрібно змастити олією і по черзі шарами викласти баклажани і фарш. Зверху все поливається соусом і посипається тертим сиром. Мусаку потрібно випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Нагадаємо, що ми пропонували рецепт корисних нагетсів.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні