Рецепт шпарагівки в сметанному соусі: смачніше ви нічого не куштували
Приготувати смачно стручкову квасолю дуже легко, а подавати її можна як самостійну страву або як гарнір

Як приготувати шпарагівку зі сметаною / Фото: valeria_aksakova/Freepik
Серед овочів, напевно, немає більш корисного, ніж зелена квасоля. Вона доступна все літо, а їсти її можна не тільки як окрему страву, а й у вигляді апетитної закуски. Сьогодні представляємо вашій увазі рецепт шпараговки в сметані, який раз і назавжди переверне ваше уявлення про стручкову квасолю.
Щоб швидко очистити її, потрібно видалити за допомогою ножа кінчики. Просто викладіть відразу кілька плодів в один ряд і видаліть їх різким рухом. Цим прийомом користуються всі досвідчені господині, адже він значно економить час на очищенні шкірки.
Інгредієнти
- Квасоля спаржева — 400 г;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Морква — 1 шт;
- Часник — 3 зубчики;
- Сметана — 150 г;
- Сіль, перець, олія для смаження.
Рецепт шпарагівки
- Цибулю наріжте її середніми кубиками, а моркву натріть, після чого відправте їх тушкуватися на пательні до утворення апетитного золотого відтінку. Посолити їх можна відразу ж після викладання на сковороду.
- Розріжте кожен стручок так, щоб довжина не перевищувала 3 сантиметри, а потім разом із пропущеним через прес часником і сметаною додайте до овочів на сковороді. Готуйте близько 5 хвилин.
- Додайте улюблені спеції та приправи, посоліть на свій смак і доведіть до кипіння.
- Якщо квасоля стала м'якою, значить страва готова. Жорстку квасолю доведеться тушкувати на невеликому вогні ще кілька хвилин, поки вона не приготується повністю.
Зверніть увагу, що цей рецепт шпараговки містить заморожену квасолю, яку не потрібно чистити — достатньо лише нарізати її на однакові шматочки по довжині.
Пропонуємо також вивчити рецепт квашених яблук, за яким готували наші предки. Так мочені яблука зберігатимуть більше корисних речовин і наповнять енергією в будь-яку пору року.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!