ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гарбузова запіканка з ніжним кремом: оригінальний десерт до чаю

Рецепти 17:26 - 11 серпня 2023

Розкриваємо секрет смачного десерту, без якого неможливо обійтись

Запіканка / Фото: freepik

Запіканка / Фото: freepik

Смачний і ароматний десерт можна зробити не тільки з фруктами, але і з овочами. Гарбузова запіканка – яскравий тому приклад. Пропонуємо рецепт страви, який сподобається всім, хто скуштує її.

Деталі

Для приготування страви знадобиться:

  • сир - 1000 г;
  • цукор (0,5-в сир, 0,5-в крем) - 1 ст.;
  • яйце куряче (4-в сир, 2-в крем) - 6 шт.;
  • крохмаль картопляний (в сир) - 3 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний (у крем) - 2-3 ч. л.;
  • масло вершкове - 1,5 ст. л.;
  • апельсин - 2 шт.;
  • гарбуз - 100 г;
  • кориця, ванілін.

Гарбузова запіканка: інструкція з приготування

  1. В першу чергу необхідно розтерти сир з цукром. Якщо сир не жирний, то потрібно додати 100 г м’якого вершкового масла. Сюди додаються також яйця, крохмаль. Все добре перемішується.
  2. Далі потрібно підготувати форму для випічки з роз’ємними бортами, змастити її маслом і посипати манкою. Викласти масу і сформувати бортики запіканки.
  3. Гарбуз необхідно очистити від шкірки і насіння, а потім порізати тоненькими шматочка і викласти на масу в форму. Зверху можна посипати корицею і цукром.
  4. Все ставиться в духовку на 30-40 хвилин. Випікати потрібно при температурі 180 градусів.
  5. Поки запіканка в духовці, потрібно зробити апельсиновий крем. Для цього необхідно зняти цедру, почистити апельсини і вичавити сік. Змішати м’яке вершкове масло з цукром, цедрою і яйцями. Сюди ж потрібно додати кукурудзяний крохмаль і сік. Все потрібно варити до загустіння.
  6. Готовий крем потрібно викласти на запіканку і продовжити випікання до готовності.

Нагадаємо, що існує рецепт кексу з халвою.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин