Гарбузова запіканка з ніжним кремом: оригінальний десерт до чаю
Розкриваємо секрет смачного десерту, без якого неможливо обійтись

Запіканка / Фото: freepik
Смачний і ароматний десерт можна зробити не тільки з фруктами, але і з овочами. Гарбузова запіканка – яскравий тому приклад. Пропонуємо рецепт страви, який сподобається всім, хто скуштує її.
Деталі
Для приготування страви знадобиться:
- сир - 1000 г;
- цукор (0,5-в сир, 0,5-в крем) - 1 ст.;
- яйце куряче (4-в сир, 2-в крем) - 6 шт.;
- крохмаль картопляний (в сир) - 3 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний (у крем) - 2-3 ч. л.;
- масло вершкове - 1,5 ст. л.;
- апельсин - 2 шт.;
- гарбуз - 100 г;
- кориця, ванілін.
Гарбузова запіканка: інструкція з приготування
- В першу чергу необхідно розтерти сир з цукром. Якщо сир не жирний, то потрібно додати 100 г м’якого вершкового масла. Сюди додаються також яйця, крохмаль. Все добре перемішується.
- Далі потрібно підготувати форму для випічки з роз’ємними бортами, змастити її маслом і посипати манкою. Викласти масу і сформувати бортики запіканки.
- Гарбуз необхідно очистити від шкірки і насіння, а потім порізати тоненькими шматочка і викласти на масу в форму. Зверху можна посипати корицею і цукром.
- Все ставиться в духовку на 30-40 хвилин. Випікати потрібно при температурі 180 градусів.
- Поки запіканка в духовці, потрібно зробити апельсиновий крем. Для цього необхідно зняти цедру, почистити апельсини і вичавити сік. Змішати м’яке вершкове масло з цукром, цедрою і яйцями. Сюди ж потрібно додати кукурудзяний крохмаль і сік. Все потрібно варити до загустіння.
- Готовий крем потрібно викласти на запіканку і продовжити випікання до готовності.
Нагадаємо, що існує рецепт кексу з халвою.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні