ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо пікантне лечо на зиму: простий рецепт збереження літа

Рецепти 11:02 - 18 серпня 2023

Розкажемо, як зробити смачну консервацію без особливих зусиль

Лечо / Фото: freepik

Лечо / Фото: freepik

Лечо – цікава і оригінальна страва, яка є дуже популярною в Угорщині. Її готують з овочів і зберігають до зими. Закуска смакуватиме до будь-якої страви, тому пропонуємо традиційний варіант.

Деталі

Для приготування лечо знадобиться:

  • болгарський перець - 2.5 кг;
  • ріпчаста цибуля - 600 гр;
  • помідори - 2 кг;
  • цукор - 200 гр;
  • сіль - 2 ст. л;
  • рослинна олія - 150 мл;
  • чорний перець горошком - 1.5 ч. л;
  • оцет 9% - 2 ст. л;
  • часник - 4 зубчики.

Як готувати лечо?

  1. В першу чергу потрібно підготувати всі складники – овочі помити і почистити від насіння і шкірки. Перець просто очищується від насіння і ніжки, помідор бланшується і з нього знімається шкірка.
  2. Помідори потрібно подрібнити на блендері до однорідної маси і вилити пюре в каструлю, довести його до кипіння і додати туди сіль, цукор і спеції. Також на даному етапі додається олія. Все потрібно розмішати і знов довести до кипіння.
  3. Перець потрібно нарізати кубиками і додати їх в томатну пасту. Також потрібно нарізати цибулю і додати до каструлі з томатною пастою. Все разом ще раз доводиться до кипіння, прокип’ятити 15 хвилин, а потім додати часник, оцет і проварити ще 5 хвилин. Після цього масу можна розкласти по банках і закатати кришками.

Нагадаємо, що ми пропонували вогняну закуску з томатів.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин