Готуємо пікантне лечо на зиму: простий рецепт збереження літа
Розкажемо, як зробити смачну консервацію без особливих зусиль

Лечо / Фото: freepik
Лечо – цікава і оригінальна страва, яка є дуже популярною в Угорщині. Її готують з овочів і зберігають до зими. Закуска смакуватиме до будь-якої страви, тому пропонуємо традиційний варіант.
Деталі
Для приготування лечо знадобиться:
- болгарський перець - 2.5 кг;
- ріпчаста цибуля - 600 гр;
- помідори - 2 кг;
- цукор - 200 гр;
- сіль - 2 ст. л;
- рослинна олія - 150 мл;
- чорний перець горошком - 1.5 ч. л;
- оцет 9% - 2 ст. л;
- часник - 4 зубчики.
Як готувати лечо?
- В першу чергу потрібно підготувати всі складники – овочі помити і почистити від насіння і шкірки. Перець просто очищується від насіння і ніжки, помідор бланшується і з нього знімається шкірка.
- Помідори потрібно подрібнити на блендері до однорідної маси і вилити пюре в каструлю, довести його до кипіння і додати туди сіль, цукор і спеції. Також на даному етапі додається олія. Все потрібно розмішати і знов довести до кипіння.
- Перець потрібно нарізати кубиками і додати їх в томатну пасту. Також потрібно нарізати цибулю і додати до каструлі з томатною пастою. Все разом ще раз доводиться до кипіння, прокип’ятити 15 хвилин, а потім додати часник, оцет і проварити ще 5 хвилин. Після цього масу можна розкласти по банках і закатати кришками.
Нагадаємо, що ми пропонували вогняну закуску з томатів.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні