Італійський шоколадний торт "Капрезе": рецепт вишуканого десерту
Цей торт готується без борошна

Рецепт торта "Капрезе"/Фото: скріншот
Знаменитий шоколадний торт "Капрезе" готується абсолютно без борошна. За легендою, італійський кухар просто забув його додати, коли готував десерт для відомого мафіозі Аль Капоне. Торт вийшов дуже смачним і став офіційною візитівкою Італії.
Торт Капрезе виходить м'яким і ніжним всередині, але з хрусткою скоринкою зовні. Цей десерт сподобається любителям шоколаду.
Рецепт торта "Капрезе": інгредієнти
- 250 г цукру;
- 250 г вершкового масла;
- 300 г подрібнених волоських горіхів (або мигдалю);
- 200 г темного шоколаду;
- 8 жовтків;
- 8 яєчних білків;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- цукрова пудра.
Спосіб приготування торта "Капрезе":
- Шоколад розтопіть на водяній бані або у мікрохвильові.
- У мисці змішайте масло з цукром до м'якості та піни. Додайте яєчні жовтки, подрібнені в крихту горіхи, шоколад, все добре перемішайте, потім додайте яєчні білки, збиті до піків з лимонним соком.
- Вистеліть дно форми (діаметром 26 см) папером для випічки, боки змастіть олією і посипте борошном. Також можна присипати какао-порошком.
- Заповніть форму шоколадною сумішшю і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько однієї години.
- За необхідності прикрийте торт ближче до кінця випічки листом фольги, щоб він краще пропікся.
- Після дістаньте, дайте охолонути і посипте поверхню цукровою пудрою.
Зефір ‒ один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і діти і в усіх він викликає суто приємні асоціації та спогади. Раніше ми ділилися рецептом ягідного зефіру.
Джерело:
Focus
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні