ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Італійський шоколадний торт "Капрезе": рецепт вишуканого десерту

Рецепти 17:31 - 22 серпня 2023

Цей торт готується без борошна

Рецепт торта "Капрезе"/Фото: скріншот

Рецепт торта "Капрезе"/Фото: скріншот

Знаменитий шоколадний торт "Капрезе" готується абсолютно без борошна. За легендою, італійський кухар просто забув його додати, коли готував десерт для відомого мафіозі Аль Капоне. Торт вийшов дуже смачним і став офіційною візитівкою Італії.

Торт Капрезе виходить м'яким і ніжним всередині, але з хрусткою скоринкою зовні. Цей десерт сподобається любителям шоколаду.

Рецепт торта "Капрезе": інгредієнти

  • 250 г цукру;
  • 250 г вершкового масла;
  • 300 г подрібнених волоських горіхів (або мигдалю);
  • 200 г темного шоколаду;
  • 8 жовтків;
  • 8 яєчних білків;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування торта "Капрезе":

  1. Шоколад розтопіть на водяній бані або у мікрохвильові.
  2. У мисці змішайте масло з цукром до м'якості та піни. Додайте яєчні жовтки, подрібнені в крихту горіхи, шоколад, все добре перемішайте, потім додайте яєчні білки, збиті до піків з лимонним соком.
  3. Вистеліть дно форми (діаметром 26 см) папером для випічки, боки змастіть олією і посипте борошном. Також можна присипати какао-порошком.
  4. Заповніть форму шоколадною сумішшю і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько однієї години.
  5. За необхідності прикрийте торт ближче до кінця випічки листом фольги, щоб він краще пропікся.
  6. Після дістаньте, дайте охолонути і посипте поверхню цукровою пудрою.

Зефір ‒ один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і діти і в усіх він викликає суто приємні асоціації та спогади. Раніше ми ділилися рецептом ягідного зефіру.

Джерело: Focus

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин