ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Фарширований перець: 5 смачних рецептів

Рецепти 10:44 - 23 серпня 2023

Підготували смачні рецепти, як зробити фарширований перець, які нікого не залишать байдужим та голодним

Фарширований перець: 5 смачних рецептів

Як зробити фарширований перець: 5 рецептів з різними начинками / Фото: Getty Images

Приготувати фарширований перець можна за різними рецептами. Ми зібрали 7 різноманітних способів, як зробити смачну страву, щоб вона сподобалася як любителям м'яса, так і веганам. А ще з цією стравою можна експериментувати, додаючи в начинку улюблені крупи, овочі, підбираючи пропорції м'ясних та рослинних інгредієнтів. Навіть колір перцю впливає на смак: деякі вважають, що зелений колір має легку гіркуватість, у той час як червоний солодший.

Фарширований класичний перець

5 способів приготувати фарширований перець у духовці та на плиті / Фото: Getty Images

За класичним рецептом всі інгредієнти змішуються у сирому вигляді без попереднього обсмажування. Це зменшить час приготування, а перці вийдуть кориснішими.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8 шт.;
  • Фарш свинячо-яловичий – 400 грамів;
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • Морква – 1-2 штуки;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Рис круглозерний – 1/3 склянки;
  • Сіль за смаком;
  • Вода – 1 склянка;
  • Томатна паста – 2 столові ложки;
  • Сметана 25% – 150 грамів;
  • Кріп та петрушка для подачі – пучок.

Як приготувати:

  1. Очистіть цибулю та моркву. Цибулю наріжте кубиками, моркву подрібніть на тертці. У часнику видаліть серцевину, а сам часник подрібніть.
  2. Рис промийте, змішайте з фаршем та овочами, посоліть, поперчіть. Вмішайте в начинку приблизно 100 мл води.
  3. У перців акуратно зріжте верхню частину і видаліть насіння. Нафаршуйте перці начинкою не дуже щільно.
  4. Викласти перці в каструлю, влити склянку води, довести до кипіння і зменшити вогонь. У каструлю додайте сметану та томатну пасту, посоліть. Накрийте кришкою каструлю і тушкуйте 40-45 хвилин до готовності. Подавайте страву, посипавши свіжою рубаною зеленню.

Фаршировані перці у духовці, запечені під сиром

Рецепт фаршированого перцю із сиром / Фото: Getty Images

Цей перець просто розтане у роті.

Інгредієнти:

  • Фарш м'ясний – 500 грамів;
  • Перець болгарський – 3 штуки;
  • Сир твердий – 100 грамів;
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • Томати – 2 штуки;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений - за смаком;
  • Приправи – за смаком.

Як приготувати:

  1. Дрібно наріжте цибулю і помідори, додайте у фарш. Посоліть, поперчіть, посипте приправами та видавіть часник, ретельно перемішайте.
  2. Перці розріжте навпіл, видаліть насіння.
  3. Прогрійте духовку до 180-200°С. Поки вона прогрівається, заповніть перці фаршем, перекладіть на деко, накрийте фольгою і поставте запікати на 30 хвилин.
  4. Натріть сир на дрібній тертці, дістаньте перці, посипте сиром і відправте в духовку на 10 хвилин.

Фарширований перець з індичкою та рисом

Фарширований перець з індичкою та рисом / Фото: Getty Images

У цій страві можна максимально експериментувати, а смак страви змінюватиметься в залежності від вашого вибору овочів та м'яса.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий різних кольорів – 7 штук;
  • Молодий кабачок – 1 штука;
  • Томати рожеві Азербайджан – 3-4 штуки;
  • Вода – близько 1 літра;
  • Сметана 20% – 350 грамів;
  • Філе стегна індички – 1 штука;
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • Суміш рису бурого та дикого – 1 пакетик;
  • Часник молодий – 2 зубчики;
  • Лавровий лист – 1-2 штуки;
  • Цукор очеретяний нерафінований – 1 столова ложка;
  • Свіжа зелень – пучок;
  • Розмарин – гілочка;
  • Сіль, перець – до смаку.

Як приготувати:

  1. Промийте овочі, подрібніть моркву на дрібній тертці, дрібно наріжте цибулю та часник, зріжте у перців верхівки та видаліть насіння, очистіть кабачок і наріжте кубиками.
  2. Обсмажте моркву та цибулю на змащеній вершковим маслом сковороді з двома зубчиками часнику, без солі та приправ.
  3. Наріжте філе індички невеликими кубиками, додайте|добавляйте| туди свіжонарізаний розмарин і змішайте з|із| готовою засмажкою, сумішшю дикого і бурого рису, подрібненими помідорами і кабачками. Для соковитості додайте ложку консервованих томатів. Посоліть і поперчіть до смаку.
  4. Нафаршуйте перці начинкою, їх можна накрити раніше зрізаними капелюшками і викласти у велику каструлю.
  5. Залийте все сметаною, присипте сіллю та ложкою цукру, щоб збалансувати кислий смак томатів, зверху покладіть гілочку петрушки та лавровий лист.
  6. Додайте в каструлю води та поставте на сильний вогонь, після закипання накрийте кришкою та зменшіть вогонь. Гасіть протягом 40 хвилин, до готовності рису.

Фарширований перець рисом без м'яса

Фарширований перець для вегетаріанців / Фото: Getty Images

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Рис – 0,5 склянки.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок (за смаком).
  • Сіль за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Олія для смаження - 30 мл.

Для соусу:

  • Помідори – 4-5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Олія для смаження - 30 мл.

Як приготувати:

  1. Помийте перці, видаліть насіння та плодоніжку, залийте окропом і бланшуйте 5 хвилин. Вимийте рис і залийте окропом на 5 хвилин. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник пропустіть через прес. Цибулю та моркву обсмажте на сковороді 3-5 хвилин.
  2. Помідори наріжте маленькими кубиками, а подрібніть зелень. З'єднайте рис, помідори, зелень, цибулю та моркву, поперчіть і перемішайте. Нафаршуйте перці, а потім викладіть їх у каструлю.
  3. Як зробити соус: розріжте помідори на частини та пропустіть їх через м'ясорубку. Перець та цибулю наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на сковороді цибулю та часник, потім додайте перець і знову обсмажте 5 хвилин. Додати помідори, тушкувати 15-20 хвилин до загусання. В кінці посоліть і посипте цукром.
  4. Фаршировані перці залийте соусом, накрийте тарілкою та доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні під кришкою до готовності.

Перець фарширований з перловкою

Як смачно фарширувати перець / Фото: Getty Images

Варіант смачної вечері для тих, хто їсть м'ясо та птицю.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 500 г (3-4 штуки);
  • Фарш курячий - 150 г;
  • Крупа ячмінна перлова – 50 г;
  • Морква – 125 г;
  • Цибуля ріпчаста - 100 грамів;
  • Томатна паста – 20 г;
  • Сметана 15% – 40 грамів;
  • Олія соняшникова рафінована – 1 столова ложка;
  • Сіль, чорний перець – до смаку.

Як приготувати:

  1. Відваріть перловку майже до готовності. Вона повинна вийти трохи щільною, але не розвареною.
  2. Подрібніть кабачок у блендері або на тертці. Змішайте курячий фарш, кабачок, перловку, сіль та перець.
  3. У перців зріжте верхівку з ніжкою (не викидайте), очистіть насіння. Нафаршуйте перці начинкою з фаршу, кабачка та перловки.
  4. Подрібніть моркву на тертці або в блендері, цибулю наріжте півкільцями. На дно каструлі налийте ложку соняшникової олії (можна використовувати нерафіновану для смаку), додайте половину моркви та цибулі. Викладіть перці поверх овочів, а потім додайте цибулю і моркву.
  5. Приготуйте заливку, в якій варяться перці: змішайте 80 мл кип'яченої води з томатною пастою і сметаною. Залийте перці, щоб їх трохи покрити, приправте сіллю і перцем. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння, зменште вогонь і готуйте 30-35 хвилин. Подавайте з бульйоном та овочами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин