Фарширований перець: 5 смачних рецептів
Підготували смачні рецепти, як зробити фарширований перець, які нікого не залишать байдужим та голодним

Як зробити фарширований перець: 5 рецептів з різними начинками / Фото: Getty Images
Приготувати фарширований перець можна за різними рецептами. Ми зібрали 7 різноманітних способів, як зробити смачну страву, щоб вона сподобалася як любителям м'яса, так і веганам. А ще з цією стравою можна експериментувати, додаючи в начинку улюблені крупи, овочі, підбираючи пропорції м'ясних та рослинних інгредієнтів. Навіть колір перцю впливає на смак: деякі вважають, що зелений колір має легку гіркуватість, у той час як червоний солодший.
Фарширований класичний перець

За класичним рецептом всі інгредієнти змішуються у сирому вигляді без попереднього обсмажування. Це зменшить час приготування, а перці вийдуть кориснішими.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8 шт.;
- Фарш свинячо-яловичий – 400 грамів;
- Цибуля ріпчаста - 1 штука;
- Морква – 1-2 штуки;
- Часник – 1-2 зубчики;
- Рис круглозерний – 1/3 склянки;
- Сіль за смаком;
- Вода – 1 склянка;
- Томатна паста – 2 столові ложки;
- Сметана 25% – 150 грамів;
- Кріп та петрушка для подачі – пучок.
Як приготувати:
- Очистіть цибулю та моркву. Цибулю наріжте кубиками, моркву подрібніть на тертці. У часнику видаліть серцевину, а сам часник подрібніть.
- Рис промийте, змішайте з фаршем та овочами, посоліть, поперчіть. Вмішайте в начинку приблизно 100 мл води.
- У перців акуратно зріжте верхню частину і видаліть насіння. Нафаршуйте перці начинкою не дуже щільно.
- Викласти перці в каструлю, влити склянку води, довести до кипіння і зменшити вогонь. У каструлю додайте сметану та томатну пасту, посоліть. Накрийте кришкою каструлю і тушкуйте 40-45 хвилин до готовності. Подавайте страву, посипавши свіжою рубаною зеленню.
Фаршировані перці у духовці, запечені під сиром

Цей перець просто розтане у роті.
Інгредієнти:
- Фарш м'ясний – 500 грамів;
- Перець болгарський – 3 штуки;
- Сир твердий – 100 грамів;
- Цибуля ріпчаста - 1 штука;
- Томати – 2 штуки;
- Часник – 1 зубчик;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений - за смаком;
- Приправи – за смаком.
Як приготувати:
- Дрібно наріжте цибулю і помідори, додайте у фарш. Посоліть, поперчіть, посипте приправами та видавіть часник, ретельно перемішайте.
- Перці розріжте навпіл, видаліть насіння.
- Прогрійте духовку до 180-200°С. Поки вона прогрівається, заповніть перці фаршем, перекладіть на деко, накрийте фольгою і поставте запікати на 30 хвилин.
- Натріть сир на дрібній тертці, дістаньте перці, посипте сиром і відправте в духовку на 10 хвилин.
Фарширований перець з індичкою та рисом

У цій страві можна максимально експериментувати, а смак страви змінюватиметься в залежності від вашого вибору овочів та м'яса.
Інгредієнти:
- Перець солодкий різних кольорів – 7 штук;
- Молодий кабачок – 1 штука;
- Томати рожеві Азербайджан – 3-4 штуки;
- Вода – близько 1 літра;
- Сметана 20% – 350 грамів;
- Філе стегна індички – 1 штука;
- Цибуля ріпчаста - 1 штука;
- Суміш рису бурого та дикого – 1 пакетик;
- Часник молодий – 2 зубчики;
- Лавровий лист – 1-2 штуки;
- Цукор очеретяний нерафінований – 1 столова ложка;
- Свіжа зелень – пучок;
- Розмарин – гілочка;
- Сіль, перець – до смаку.
Як приготувати:
- Промийте овочі, подрібніть моркву на дрібній тертці, дрібно наріжте цибулю та часник, зріжте у перців верхівки та видаліть насіння, очистіть кабачок і наріжте кубиками.
- Обсмажте моркву та цибулю на змащеній вершковим маслом сковороді з двома зубчиками часнику, без солі та приправ.
- Наріжте філе індички невеликими кубиками, додайте|добавляйте| туди свіжонарізаний розмарин і змішайте з|із| готовою засмажкою, сумішшю дикого і бурого рису, подрібненими помідорами і кабачками. Для соковитості додайте ложку консервованих томатів. Посоліть і поперчіть до смаку.
- Нафаршуйте перці начинкою, їх можна накрити раніше зрізаними капелюшками і викласти у велику каструлю.
- Залийте все сметаною, присипте сіллю та ложкою цукру, щоб збалансувати кислий смак томатів, зверху покладіть гілочку петрушки та лавровий лист.
- Додайте в каструлю води та поставте на сильний вогонь, після закипання накрийте кришкою та зменшіть вогонь. Гасіть протягом 40 хвилин, до готовності рису.
Фарширований перець рисом без м'яса

Інгредієнти:
- Перець болгарський – 10 шт.
- Рис – 0,5 склянки.
- Помідор – 1-2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Зелень – 1 пучок (за смаком).
- Сіль за смаком.
- Перець – за смаком.
- Олія для смаження - 30 мл.
Для соусу:
- Помідори – 4-5 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець – за смаком.
- Олія для смаження - 30 мл.
Як приготувати:
- Помийте перці, видаліть насіння та плодоніжку, залийте окропом і бланшуйте 5 хвилин. Вимийте рис і залийте окропом на 5 хвилин. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник пропустіть через прес. Цибулю та моркву обсмажте на сковороді 3-5 хвилин.
- Помідори наріжте маленькими кубиками, а подрібніть зелень. З'єднайте рис, помідори, зелень, цибулю та моркву, поперчіть і перемішайте. Нафаршуйте перці, а потім викладіть їх у каструлю.
- Як зробити соус: розріжте помідори на частини та пропустіть їх через м'ясорубку. Перець та цибулю наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на сковороді цибулю та часник, потім додайте перець і знову обсмажте 5 хвилин. Додати помідори, тушкувати 15-20 хвилин до загусання. В кінці посоліть і посипте цукром.
- Фаршировані перці залийте соусом, накрийте тарілкою та доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні під кришкою до готовності.
Перець фарширований з перловкою

Варіант смачної вечері для тих, хто їсть м'ясо та птицю.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 500 г (3-4 штуки);
- Фарш курячий - 150 г;
- Крупа ячмінна перлова – 50 г;
- Морква – 125 г;
- Цибуля ріпчаста - 100 грамів;
- Томатна паста – 20 г;
- Сметана 15% – 40 грамів;
- Олія соняшникова рафінована – 1 столова ложка;
- Сіль, чорний перець – до смаку.
Як приготувати:
- Відваріть перловку майже до готовності. Вона повинна вийти трохи щільною, але не розвареною.
- Подрібніть кабачок у блендері або на тертці. Змішайте курячий фарш, кабачок, перловку, сіль та перець.
- У перців зріжте верхівку з ніжкою (не викидайте), очистіть насіння. Нафаршуйте перці начинкою з фаршу, кабачка та перловки.
- Подрібніть моркву на тертці або в блендері, цибулю наріжте півкільцями. На дно каструлі налийте ложку соняшникової олії (можна використовувати нерафіновану для смаку), додайте половину моркви та цибулі. Викладіть перці поверх овочів, а потім додайте цибулю і моркву.
- Приготуйте заливку, в якій варяться перці: змішайте 80 мл кип'яченої води з томатною пастою і сметаною. Залийте перці, щоб їх трохи покрити, приправте сіллю і перцем. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння, зменште вогонь і готуйте 30-35 хвилин. Подавайте з бульйоном та овочами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!