Несподівано, але смачно: рецепт бургера з гриба
Зазвичай бургери готують із булочками, але ця варіація приємно здивує фанатів грибів

Покроковий рецепт бургера з гриба за кілька хвилин / Фото: Скриншот
Рецепти бургерів цікаві своєю універсальністю та швидкістю приготування. Для них не потрібно возитися з тістом, довго випікати щось у духовці та заморочуватися з начинкою. Пропонуємо спробувати рецепт бургера з гриба, який оцінять усі поціновувачі кулінарних шедеврів нашвидкуруч.
Це не просто смачна, а ще й дуже корисна страва, адже гриби портобелло багаті поживними речовинами, як-от вітаміни B, D, Е і мінерали, включно з селеном і міддю.
Вони є чудовим джерелом рослинного білка, що робить їх прекрасним вибором для вегетаріанців і веганів. А ще в них присутні дієтичні волокна, які підтримують здоров'я травної системи та сприяють насиченню.
Інгредієнти
- Гриби портобелло — 2 шт;
- Лосось — 120 г;
- Олія оливкова — 30 мл;
- Сік лимона — ½ шт;
- Гуакамоле — 2 ст.л;
- Рукола — кілька гілочок;
- Огірок — ½ шт;
- Соус песто — 1 ст.л.
Рецепт бургера з гриба
- Змастіть оливковою олією скляну форму для випікання і викладіть на неї розрізані навпіл гриби та лосось.
- Змішайте олію з бальзамічним оцтом, і рясно змастіть верхівки грибів.
- Притрусіть перцем, посоліть, а на рибу покладіть два лаврові листки. Відправте на 5 хвилин у розігріту до 150 градусів духовку.
- Відокремте філе риби від зовнішньої шкірки та кісток. Нижню частину гриба змастіть соусом песто, а зверху покладіть листя руколи, шматочок лосося, потім тонко нарізані огіркові часточки.
- Верхівку також змастіть соусом, а решту її частини заповніть гуакамоле і складіть бургер.
До бюргерів можна подати швидкі суші без рису. Ми опублікували рецепт приготування популярної азіатської страви, але з деякими хитрощами досвідчених господинь.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!