Баварський торт з абрикосами: страва, що здивує гурманів
Цей торт смакуватиме дорослим і дітям під час літньої вечері

Торт / Фото: cucchiaio
Яскравий і смачний торт до свята можна приготувати вдома. Пропонуємо рецепт Баварського торта на хрусткій основі з абрикосами. Його не потрібно випікати, розкачувати тісто і виконувати інші дії.
Деталі
Для приготування Баварського торту знадобляться:
Для основи
- 200 г кукурудзяних пластівців
- 100 г тертого кокоса
- 2 лайма
- 150 г білого шоколаду
- 40 г світлої олії насіння
Для м’якої частини:
- 140 г англійських вершків
- 300 г грецького йогурту
- 300 г збитих вершків
- 100 г цукрового піску
- 15 г листового желатину
Для абрикосового сиропу:
- 200 г абрикосів
- 100 г цукрового піску
- 20 г бренді або коньяку
- 3 г листового желатину
Для прикрашання торту:
- 2-3 абрикоси
- скибочки сушеного кокосу.
Приготування торту: покрокова інструкція
- В першу чергу потрібно помити і очистити від кісточок абрикоси. Їх потрібно порізати на скибочки. На сковороді потрібно розтопити цукор в невеликій кількості і покласти в нього шматочки абрикосів. Тушкувати потрібно до моменту, коли абрикоси стануть ‘якими. Під час приготування сюди додається бренді або коньяк.
- Желатин потрібно залити холодною водою на 10-15 хвилин, а потім віджати. Такий желатин додається до готових абрикосів. Все потрібно перемішати до повного розчинення. Коли все охолоне, сироп потрібно прибрати в холодильник.
- Кокосову стружку потрібно обсмажити на сухій сковороді до горіхового кольору. Кукурудзяні пластівці потрібно подрібнити. Стружку і пластівці потрібно перемістити в миску і до них додати лимонну цедру.
- Далі потрібно розтопити шоколад на паровій бані. Він додається до суміші. Також сюди додається олія. Все добре перемішується і залишається повного охолоджування.
- Далі потрібно приготувати крем за класичним рецептом. Для крема теж знадобиться желатин, замочений в холодній воді. Все перемішується поки крем гарячий. Також сюди додається йогурт і все добре перемішується.
- Вершки потрібно збити з цукром до твердої піни. Вони теж додаються до суміші з крему.
- В форму зі з’ємними краями потрібно покласти харчову плівку і починаємо викладати торт. В першу чергу потрібно викласти абрикосовий сироп. Зверху виливається крем. Отримані шари потрібно прибрати в морозилку на 1 годину. Далі потрібно рівномірно і обережно розподілити хрустку основу і прибрати все в морозилку ще на 1 годину.
- Після застигання торту потрібно його викласти на тарілку, прикрасити абрикосами і кокосовими пластівцями.
Нагадаємо, що на десерт можна приготувати синнабони.
Джерело:
cucchiaio
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні