ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Баварський торт з абрикосами: страва, що здивує гурманів

Рецепти 13:52 - 01 вересня 2023

Цей торт смакуватиме дорослим і дітям під час літньої вечері

Торт / Фото: cucchiaio

Торт / Фото: cucchiaio

Яскравий і смачний торт до свята можна приготувати вдома. Пропонуємо рецепт Баварського торта на хрусткій основі з абрикосами. Його не потрібно випікати, розкачувати тісто і виконувати інші дії.

Деталі

Для приготування Баварського торту знадобляться:

Для основи

  • 200 г кукурудзяних пластівців
  • 100 г тертого кокоса
  • 2 лайма
  • 150 г білого шоколаду
  • 40 г світлої олії насіння

Для м’якої частини:

  • 140 г англійських вершків
  • 300 г грецького йогурту
  • 300 г збитих вершків
  • 100 г цукрового піску
  • 15 г листового желатину

Для абрикосового сиропу:

  • 200 г абрикосів
  • 100 г цукрового піску
  • 20 г бренді або коньяку
  • 3 г листового желатину

Для прикрашання торту:

  • 2-3 абрикоси
  • скибочки сушеного кокосу.

Приготування торту: покрокова інструкція

  1. В першу чергу потрібно помити і очистити від кісточок абрикоси. Їх потрібно порізати на скибочки. На сковороді потрібно розтопити цукор в невеликій кількості і покласти в нього шматочки абрикосів. Тушкувати потрібно до моменту, коли абрикоси стануть ‘якими. Під час приготування сюди додається бренді або коньяк.
  2. Желатин потрібно залити холодною водою на 10-15 хвилин, а потім віджати. Такий желатин додається до готових абрикосів. Все потрібно перемішати до повного розчинення. Коли все охолоне, сироп потрібно прибрати в холодильник.
  3. Кокосову стружку потрібно обсмажити на сухій сковороді до горіхового кольору. Кукурудзяні пластівці потрібно подрібнити. Стружку і пластівці потрібно перемістити в миску і до них додати лимонну цедру.
  4. Далі потрібно розтопити шоколад на паровій бані. Він додається до суміші. Також сюди додається олія. Все добре перемішується і залишається повного охолоджування.
  5. Далі потрібно приготувати крем за класичним рецептом. Для крема теж знадобиться желатин, замочений в холодній воді. Все перемішується поки крем гарячий. Також сюди додається йогурт і все добре перемішується.
  6. Вершки потрібно збити з цукром до твердої піни. Вони теж додаються до суміші з крему.
  7. В форму зі з’ємними краями потрібно покласти харчову плівку і починаємо викладати торт. В першу чергу потрібно викласти абрикосовий сироп. Зверху виливається крем. Отримані шари потрібно прибрати в морозилку на 1 годину. Далі потрібно рівномірно і обережно розподілити хрустку основу і прибрати все в морозилку ще на 1 годину.
  8. Після застигання торту потрібно його викласти на тарілку, прикрасити абрикосами і кокосовими пластівцями.

Нагадаємо, що на десерт можна приготувати синнабони.

Джерело: cucchiaio

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин