ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Для десертів та чаювання: рецепт джему з журавлини на зиму

Рецепти 15:30 - 02 вересня 2023

Неймовірно смачний та корисний джем сподобається усій родині

Для десертів та чаювання: рецепт джему з журавлини на зиму

Рецепт джему з журавлини на зиму/Фото: pexels

Осіння пора – ідеальний час для заготовок на зиму. Пропонуємо приготувати корисний джем із журавлини, який стане чудовим доповненням до чаювання у будь-який сезон.

Інгредієнти

  • журавлина - 1 кг
  • вода - 100 г
  • цукор - 350 г
  • желфікс - 25 г

Спосіб приготування

  1. Помиту журавлину залийте водою. Проваріть, перемішуючи 5 хвилин. Накрийте кришкою і залиште охолоджуватись.
  2. Збийте блендером та перетріть пюре від кісточок та шкірок на сито.
  3. Змішайте цукор з желфіксом та додайте до ягідного пюре, ретельно перемішайте. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин.
  4. Розлийте по чистих сухих стерилізованих банках, закрийте та переверніть на 5-10 хвилин.

Раніше ми писали, чи потрібно перевертати банки під час консервування. Це дивно, але багато хто досі перевертає їх, хоча й не здогадується про призначення старовинного ритуалу.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин