Для десертів та чаювання: рецепт джему з журавлини на зиму
Неймовірно смачний та корисний джем сподобається усій родині

Рецепт джему з журавлини на зиму/Фото: pexels
Осіння пора – ідеальний час для заготовок на зиму. Пропонуємо приготувати корисний джем із журавлини, який стане чудовим доповненням до чаювання у будь-який сезон.
Інгредієнти
- журавлина - 1 кг
- вода - 100 г
- цукор - 350 г
- желфікс - 25 г
Спосіб приготування
- Помиту журавлину залийте водою. Проваріть, перемішуючи 5 хвилин. Накрийте кришкою і залиште охолоджуватись.
- Збийте блендером та перетріть пюре від кісточок та шкірок на сито.
- Змішайте цукор з желфіксом та додайте до ягідного пюре, ретельно перемішайте. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин.
- Розлийте по чистих сухих стерилізованих банках, закрийте та переверніть на 5-10 хвилин.
Раніше ми писали, чи потрібно перевертати банки під час консервування. Це дивно, але багато хто досі перевертає їх, хоча й не здогадується про призначення старовинного ритуалу.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні