Традиційні українські мазурики: готуємо соковиту страву на вечерю
Розкриємо секрети пухких мазуриків, які готувались протягом століть

Мазурики / Фото: скриншот
Літня спека пішла з України і тепер захотілось приготувати щось особливе і смачненьке. Такою стравою можуть стати мазурики. Вони є традиційною українською стравою, яку готують з м’яса. Пропонуємо приготувати варіацію мазуриків по-волинські.
Деталі
Для створення кулінарного шедевра і відтворення традицій наших пращурів знадобляться наступні продукти:
- куряче філе - 800 г
- яйця курячі - 3 шт.
- Сир - 50 г
- вершкове масло - 50 г
- молоко - 25 мл
- часник - за смаком
- сіль - за смаком
- панірувальні сухарі.
Інструкція приготування мазуриків по-волинські
- В першу чергу необхідно зробити фарш з філе.
- В отриманий фарш потрібно додати розтоплене вершкове масло, яйця, молоко і сир, який натирається на терці.
- Після цього в суміш потрібно додати сіль і спеції за смаком. Все повинно настоятись і тільки після цього можна смажити мазурики.
- Потім потрібно сформувати продолгуваті котлетки і обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити їх потрібно в олії до золотавої скоринки.
Нагадаємо, що можна приготувати салат з буряка з маринованими огірками.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні