Універсальна приправа: як приготувати сванську сіль самостійно
Її можна додавати у будь-які страви на ваш смак

Рецепт сванської солі / Фото: Pixabay
Сванська сіль – це традиційна для грузинської кухні приправа, яка при цьому є універсальною та популярною серед сучасних кулінарів. Для її приготування сіль треба змішати з кількома видами спецій. Якщо додати таку приправу до страви, вона стане більш гострою та пікантною. Серед них можуть бути як супи, так і страви з м'яса, салати та маринади. Ділимося рецептом.
Вам знадобиться:
- 2 столової ложки сушеного коріандру
- столова ложка зіри
- столова ложка сушеного кропу
- столова ложка уцхо сунелі
- столова ложка сушеного червоного перцю (з гіркою)
- столова ложка імеретинського шафрану
- 150 г часнику
- 6-7 столових ложок солі (крупної)
Спосіб приготування:
- Розтовчіть у ступці зубчики часнику.
- Перемішайте між собою усі спеції та сіль.
- Додайте до суміші часник та ще раз ретельно змішайте.
- Закрийте в герметичній баночці та поставте у холодильник.
Нещодавно ми ділилися рецептом арабської яєчні шакшуки.
Джерело:
UAportal
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні