ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неперевершений тарт татен: готуємо французький пиріг з яблуками

Рецепти 20:25 - 16 жовтня 2023

Процесом приготування поділилася блогерка Світлана Левицька

Неперевершений тарт татен: готуємо французький пиріг з яблуками

Готуємо французький пиріг з яблуками / Фото: Diliara Garifullina/Unsplash

Основним інгредієнтом сезонної випічки восени безперечно є яблука. Варіантів приготування яблучних смаколиків можна знайти доволі багато. Цього разу пропонуємо вам приготувати вишуканий тарт з естетикою Франції. Страва за рецептом відомого французького шеф-кухаря Поля Бокюза.

Деталі

Інгредієнти:

  • Яблука зелені, твердих сортів – 1,5-2 кг
  • Лимон для води
  • Стручок ванілі
  • Масло – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 220 г
  • Цукрова пудра – 75 г
  • Розпушувач – 2 г
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Яблука очищуємо від шкірки, видаляємо серцевину, опускаємо в лимонну воду, щоб не темніли.
  2. Готуємо карамель. Беремо одразу посуд, в якому будемо запікати.
  3. Розтоплюємо в сухому чистому посуді 200 г цукру на середньому вогні. Не перемішуємо лопаткою, тільки злегка струшуємо самою сковородою.
  4. Коли цукор набуде приємного янтарного кольору і почне пінитися, додаємо 100 г вершкового масла. Перемішуємо, щоб масло розчинилося і утворилася пінка, додаємо зерна ванілі. Відставляємо на пару хвилин.
  5. Розігріваємо духовку до 160 градусів. Кладемо ванільну паличку у карамель і викладаємо яблука. Ставимо в духовку і випікаємо 1 годину.
  6. Замішуємо крихту із розтопленого масла, цукрової пудри, борошна, розпушувача та дрібки солі. Додаємо яйце і вимішуємо до однорідної консистенції. Формуємо кульку, загортаємо у плівку і ставимо в холодильник мінімум на 40 хвилин.
  7. Потрібно охолодити і тісто і запечені яблука, тому краще заготовки зробити в один день, а випекти основу і подавати на наступний. Яблука в холодильнику охолоджуються повністю години 4.
  8. Тісто за годину до випікання дістаємо з холодильника. Для одного тарту нам потрібна половина. Іншу можна заморозити і використати на наступний тарт.
  9. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Розкатуємо тісто між двома листами пергаменту товщиною 4-5 мм, вирізаємо коло по діаметру посуду, у якому пеклися яблука. Запікаємо 10 хвилин.
  10. Тим часом прогріваємо яблука на вогні близько 30 секунд. Тільки для того, щоб вони гарно відійшли від посуду, не більше. Перевертаємо яблука на коржик на блюді для подачі.

Також ми ділилися рецептом сирного печива зі смородиною.

Джерело: Instagram "lanas_diet"

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин