Пишні бананові оладки на молоці: простий рецепт сніданку за 5 хвилин
Усього за пару хвилин на столі з'явиться апетитне і дуже смачне частування

Покроковий рецепт приготування оладок із бананів / Фото: topntp26/Freepik
Солодкі, хрусткі зовні, м'які та кремові всередині. Бананові оладки — оригінальна варіація цих популярних ласощів.
Якщо вам не подобаються традиційні варіанти приготування або вам просто хочеться змін, обов'язково спробуйте цей рецепт.
Інгредієнти
- Молоко — 250 мл;
- Яйце — 2 шт;
- Борошно — 250 г;
- Банан — 2 шт;
- Сода — ½ ч.л;
- Розпушувач — ½ ч.л;
- Ванільний цукор — 1 пакетик;
- Сіль — дрібка;
- Олія для смаження;
- Цукрова пудра для прикрашання.
Рецепт
- Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому яйця з молоком чи кефіром варто дістати з холодильника приблизно за пів години.
- Банани нарізаємо скибочками й обвалюємо в борошні.
- У велику миску налийте молоко або кефір, додайте яйця і поступово додавайте борошно, соду та розпушувач, усе перемішуючи до однорідної консистенції.
- У підготовлену масу додайте шматочки банана, перемішайте і вилийте на сковороду з розігрітою олією.
- Обсмажте оладки до золотистого кольору і викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати залишки олії.
- Притрусіть цукровою пудрою, прикрасьте скибочками банана і подавайте на стіл. Додатково можна полити кленовим сиропом або карамельним соусом. Смачного!
Раніше ми розповідали, що це за чорна липка штука на кінці банана і навіщо вона потрібна.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні