ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Що швидко приготувати на Геловін – ТОП-5 страв

Рецепти 10:30 - 31 жовтня 2023

Прості та цікаві страви на Геловін за легким рецептом

Що швидко приготувати на Геловін – ТОП-5 страв

Рецепти простих страв на Геловін / Фото: Getty Images

Щороку Геловін у багатьох країнах світу відзначають 31 жовтня. Люди надягають моторошні костюми, роблять не менш моторошний макіяж, вирізають гарбуз і готують усіляку смакоту.

У цій статті ми розглянемо, які традиційні страви можна приготувати, щоб зустріти свято у всеозброєнні.

Сосиски "Мумії"

Страва на Геловін "Сосиски-мумії" / Фото: Pinterest

Сосиски подобаються всім, а якщо їх гарно оформити для святкування Геловіну, то ця страва не залишить нікого байдужим. Таких мумій приготувати нескладно, не рахуючи приготування тіста. Якщо вам його непросто готувати, то можна купити в кулінарії готове дріжджове.

Вам знадобляться:

  • борошно - 280 грамів;
  • вода тепла - 140 грамів;
  • олія пісна - 3 столові ложки;
  • сіль - щіпка;
  • цукор - 1 чайна ложка;
  • дріжджі - 1 чайна ложка;
  • яйце - 1 штука;
  • сосиски молочні - 20 штук;
  • кетчуп - для подачі.

Приготування

  1. У глибоку миску просійте борошно, додайте теплу воду, сіль, цукор, швидкорозчинні дріжджі та пісну олію.
  2. Замісіть м'яке еластичне тісто, щільно накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце на 40-60 хвилин.
  3. Після закінчення часу тісто потрібно добре обім'яти. Відщипніть невеликий шматок тіста, тонко розкачайте його, наріжте тонкими смужками або ножем для піци.
  4. Оберніть кожну сосиску кількома смужками тіста і залиште місце для очей.
  5. Збийте яйце, силіконовим пензликом змастіть тісто на кожній сосисці. Відправте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
  6. Остудіть сосиски, зробіть оченята за допомогою бутонів гвоздики, майонезу і перцю горошком.
  7. Сосиски в тісті "Мумії" готові.

Читайте також: Добірка 5 моторошних фільмів на Геловін

Печиво "Відьмині пальці"

Страва на Геловін печиво "Відьмині пальці" / Фото: Pinterest

Це печиво абсолютний хіт серед дітей і дорослих. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 16-18 штук пальців, залежно від їхньої товщини та довжини.

Вам знадобляться:

  • вершкове масло - 150 грамів;
  • цукор - 200 грамів;
  • яйця курячі - 1 штука;
  • борошно - 400 грамів;
  • розпушувач - 1 чайна ложка;
  • мигдаль смажений - 100 грамів;
  • шоколад чорний гіркий - 30 грамів.

Приготування

За півгодини до приготування дістаньте вершкове масло, щоб воно стало м'яким. Коли воно підтануло, розітріть його з цукром за допомогою міксера і додайте яйце. Ще раз ретельно збийте масляну суміш.

Просійте борошно з розпушувачем і замісіть пісочне тісто. Воно має вийти дуже пластичним і приємним. Готове тісто оберніть харчовою плівкою і приберіть у холодильник на півгодини.

Через цей час дістаньте тісто з холодильника і почніть ліпити пальці. Скачайте тісто в ковбаску по товщині пальця, а потім ковбаску наріжте на частини. Покатайте її між рук, щоб вона стала округлою з усіх боків. Коли будете викладати печиво на деко, трохи сплюсніть його з боків, щоб вийшли фаланги. Розтопіть шоколад. Мигдаль залийте окропом і залиште на кілька хвилин, а потім очистіть його. На кінці кожного печива зробіть заглиблення, змастіть його шоколадом, а зверху покладіть мигдаль (він грає роль нігтя, а шоколад - роль бруду).

Наприкінці зробіть невеликі надсічки ножем на кожному "пальці" і відправляйте в духовку. Випікайте 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Подавати можна з молоком.

Закуска "Мітла відьми"

Страва на Геловін закуска "Мітла відьми" / Фото: Pinterest

Ні для кого не секрет, що мітла - невід'ємний атрибут відьми. Її можна обіграти, готуючи закуски на Геловін.

Вам знадобляться:

  • солона соломка - за смаком;
  • твердий сир - 100 грамів;
  • зелена цибуля.

Приготування

  1. Наріжте сир тонкими скибочками. Візуально розділіть кожну скибочку на три частини. Дві нижні частини наріжте локшиною, відступаючи рівні інтервали.
  2. Обмотайте соломку сиром, роблячи мітлу, і зав'яжіть зеленою цибулею. Цю закуску можна подавати разом із журавлинним соусом.

Читайте також: Прості та стильні макіяжі на Геловін

Фаршировані яйця на Геловін

Страва на Геловін "Фаршировані яйця" / Фото: Pinterest

Для приготування цієї закуски потрібно підготувати найпростіші та найдоступніші продукти.

Вам знадобляться:

  • яйця - 6 штук;
  • майонез - 4 грами;
  • гірчиця - 1,5 грамів;
  • мелена паприка - 0,25 грамів;
  • сіль і перець - за смаком;
  • маслини - 12 штук.

Приготування

  1. Яйця відваріть, остудіть і почистіть. Розріжте їх навпіл і вийміть жовтки.
  2. Жовтки потрібно розім'яти, перемішати їх із майонезом, гірчицею, паприкою, сіллю і перцем.
  3. Наповніть яєчні жовтки отриманою сумішшю.
  4. Для дизайну павуків використовуйте маслини. Розріжте їх навпіл, де одна половинка кожної маслини буде тілом, а другу потрібно нарізати і зробити ніжки.
  5. Викладіть шматочки маслини на яйця у вигляді павуків.

"Зуби вампіра"

Страва на Геловін "Зуби вампіра" / Фото: Pinterest

Цей простий і моторошний десерт сподобається всім.

Вам знадобляться:

  • яблуко - 1 штука;
  • джем із хурми (або арахісове масло, або шоколадна паста) - 3 чайні ложки;
  • білі маршмеллоу - упаковка.

Приготування

  1. Поріжте маршмелоу на невеликі шматочки, не більше 0,5 сантиметрів завдовжки, можна й менші.
  2. Наріжте яблуко часточками, теж не надто товстими, але й не тонкими - це буде імітація губ.
  3. Кожну часточку яблука намажте джемом (або пастою). Важливо, щоб джем не був текучим і міг "триматися" якийсь час на яблуках. Такий десерт краще готувати вже перед самою подачею до столу.
  4. Із двох часточок яблука складіть "рот" і в середину покладіть зуби-маршмеллоу.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин