Що швидко приготувати на Геловін – ТОП-5 страв
Прості та цікаві страви на Геловін за легким рецептом

Рецепти простих страв на Геловін / Фото: Getty Images
Щороку Геловін у багатьох країнах світу відзначають 31 жовтня. Люди надягають моторошні костюми, роблять не менш моторошний макіяж, вирізають гарбуз і готують усіляку смакоту.
У цій статті ми розглянемо, які традиційні страви можна приготувати, щоб зустріти свято у всеозброєнні.
Сосиски "Мумії"

Сосиски подобаються всім, а якщо їх гарно оформити для святкування Геловіну, то ця страва не залишить нікого байдужим. Таких мумій приготувати нескладно, не рахуючи приготування тіста. Якщо вам його непросто готувати, то можна купити в кулінарії готове дріжджове.
Вам знадобляться:
- борошно - 280 грамів;
- вода тепла - 140 грамів;
- олія пісна - 3 столові ложки;
- сіль - щіпка;
- цукор - 1 чайна ложка;
- дріжджі - 1 чайна ложка;
- яйце - 1 штука;
- сосиски молочні - 20 штук;
- кетчуп - для подачі.
Приготування
- У глибоку миску просійте борошно, додайте теплу воду, сіль, цукор, швидкорозчинні дріжджі та пісну олію.
- Замісіть м'яке еластичне тісто, щільно накрийте харчовою плівкою і відправте в тепле місце на 40-60 хвилин.
- Після закінчення часу тісто потрібно добре обім'яти. Відщипніть невеликий шматок тіста, тонко розкачайте його, наріжте тонкими смужками або ножем для піци.
- Оберніть кожну сосиску кількома смужками тіста і залиште місце для очей.
- Збийте яйце, силіконовим пензликом змастіть тісто на кожній сосисці. Відправте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
- Остудіть сосиски, зробіть оченята за допомогою бутонів гвоздики, майонезу і перцю горошком.
- Сосиски в тісті "Мумії" готові.
Читайте також: Добірка 5 моторошних фільмів на Геловін
Печиво "Відьмині пальці"

Це печиво абсолютний хіт серед дітей і дорослих. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 16-18 штук пальців, залежно від їхньої товщини та довжини.
Вам знадобляться:
- вершкове масло - 150 грамів;
- цукор - 200 грамів;
- яйця курячі - 1 штука;
- борошно - 400 грамів;
- розпушувач - 1 чайна ложка;
- мигдаль смажений - 100 грамів;
- шоколад чорний гіркий - 30 грамів.
Приготування
За півгодини до приготування дістаньте вершкове масло, щоб воно стало м'яким. Коли воно підтануло, розітріть його з цукром за допомогою міксера і додайте яйце. Ще раз ретельно збийте масляну суміш.
Просійте борошно з розпушувачем і замісіть пісочне тісто. Воно має вийти дуже пластичним і приємним. Готове тісто оберніть харчовою плівкою і приберіть у холодильник на півгодини.
Через цей час дістаньте тісто з холодильника і почніть ліпити пальці. Скачайте тісто в ковбаску по товщині пальця, а потім ковбаску наріжте на частини. Покатайте її між рук, щоб вона стала округлою з усіх боків. Коли будете викладати печиво на деко, трохи сплюсніть його з боків, щоб вийшли фаланги. Розтопіть шоколад. Мигдаль залийте окропом і залиште на кілька хвилин, а потім очистіть його. На кінці кожного печива зробіть заглиблення, змастіть його шоколадом, а зверху покладіть мигдаль (він грає роль нігтя, а шоколад - роль бруду).
Наприкінці зробіть невеликі надсічки ножем на кожному "пальці" і відправляйте в духовку. Випікайте 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Подавати можна з молоком.
Закуска "Мітла відьми"

Ні для кого не секрет, що мітла - невід'ємний атрибут відьми. Її можна обіграти, готуючи закуски на Геловін.
Вам знадобляться:
- солона соломка - за смаком;
- твердий сир - 100 грамів;
- зелена цибуля.
Приготування
- Наріжте сир тонкими скибочками. Візуально розділіть кожну скибочку на три частини. Дві нижні частини наріжте локшиною, відступаючи рівні інтервали.
- Обмотайте соломку сиром, роблячи мітлу, і зав'яжіть зеленою цибулею. Цю закуску можна подавати разом із журавлинним соусом.
Читайте також: Прості та стильні макіяжі на Геловін
Фаршировані яйця на Геловін

Для приготування цієї закуски потрібно підготувати найпростіші та найдоступніші продукти.
Вам знадобляться:
- яйця - 6 штук;
- майонез - 4 грами;
- гірчиця - 1,5 грамів;
- мелена паприка - 0,25 грамів;
- сіль і перець - за смаком;
- маслини - 12 штук.
Приготування
- Яйця відваріть, остудіть і почистіть. Розріжте їх навпіл і вийміть жовтки.
- Жовтки потрібно розім'яти, перемішати їх із майонезом, гірчицею, паприкою, сіллю і перцем.
- Наповніть яєчні жовтки отриманою сумішшю.
- Для дизайну павуків використовуйте маслини. Розріжте їх навпіл, де одна половинка кожної маслини буде тілом, а другу потрібно нарізати і зробити ніжки.
- Викладіть шматочки маслини на яйця у вигляді павуків.
"Зуби вампіра"

Цей простий і моторошний десерт сподобається всім.
Вам знадобляться:
- яблуко - 1 штука;
- джем із хурми (або арахісове масло, або шоколадна паста) - 3 чайні ложки;
- білі маршмеллоу - упаковка.
Приготування
- Поріжте маршмелоу на невеликі шматочки, не більше 0,5 сантиметрів завдовжки, можна й менші.
- Наріжте яблуко часточками, теж не надто товстими, але й не тонкими - це буде імітація губ.
- Кожну часточку яблука намажте джемом (або пастою). Важливо, щоб джем не був текучим і міг "триматися" якийсь час на яблуках. Такий десерт краще готувати вже перед самою подачею до столу.
- Із двох часточок яблука складіть "рот" і в середину покладіть зуби-маршмеллоу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!