Простий рецепт медових пряників на кефірі
Медові пряники довго залишаються м'якими та свіжими

Простий рецепт медових пряників на кефірі/Фото: Getty Images
Якщо ви любите випічку з медом – цей рецепт для вас. Медові пряники довго залишаються м'якими та свіжими. Для їх приготування необхідні інгредієнти, які є практично у кожної господині: кефір, борошно, мед, яйця й цукор. А до приготування пряників можна залучити навіть дитину.
Інгредієнти:
- борошно 2,5 склянки
- Кефір 350 мл
- Цукор 1 склянка
- Яйця 2 жовтки + 1 білок
- Мед 1 ст. л.
- рослинна олія 3 ст. л.
- харчова сода 0,5 ч. л.
- Сіль щіпка
- Цукор 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Жовтки, білок, мед, цукор і сіль збийте віничком. Влийте цю суміш у кефір та олію. Ще раз добре збийте.
Всипте поступово просіяне борошно із содою і замісіть некруте тісто. Розкачайте його у пласт завтовшки один сантиметр.
За допомогою формочки або склянки витисніть кружечки.
Викладіть пряники на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 20-25 хвилин.
Приготуйте помадку: збийте віничком білок із цукром до повного його розчинення.
Після закінчення випікання пряників дістаньте їх із духовки. Швидко змастіть збитим білком. Поставте до духовки ще на десять хвилин.
Раніше ми пропонували спробувати яблучний штрудель з горішками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!