Рецепт дерунів із несподіваними інгредієнтами: апетитно і дуже смачно
Відео приготування опублікувала українська блогерка в Instagram

Рецепт незвичайних дерунів / Фото: Скриншот
Деруни користуються популярністю в багатьох країнах, особливо у східній і центральній Європі. Цю страву зазвичай готують із картоплі, яку натирають і змішують з іншими продуктами. Після цього її відправляють на обсмажування.
Базовий рецепт дерунів включає картоплю, цибулю, яйце і трохи борошна, але сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось нове і справді смачне.
Інгредієнти
Для дерунів:
- Картопля — 800 г;
- Куряче філе заморожене — 400 г;
- Яйце — 1 шт;
- Сметана — 1 ст.л;
- Цибуля — 1 шт;
- Часник — 2 зубчики;
- Сир твердий — 100 г;
- Сіль, перець — 1/2 ч.л.
Для соусу:
- Сметана;
- Кріп;
- Паприка;
- Сухий часник;
- Олія;
- Сіль.
Покроковий рецепт приготування
- Заморожене куряче філе та очищену картоплю натріть на великій тертці, а часник і цибулю — на дрібному боці терки.
- Змішайте їх із яйцем, сметаною, сіллю, перцем, тертим сиром. Добре перемішайте, щоб картопля не потемніла.
- Злегка змастіть пательню олією, розігрійте і ложкою викладайте отриману масу. Обсмажуйте з двох боків до появи апетитної золотистої скоринки.
- Викладіть їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
- Для приготування соусу достатньо як слід змішати всі інгредієнти та можна подавати на стіл. Смачного!
Також рекомендуємо спробувати приготувати оригінальні зрази з оливковою начинкою.
Джерело:
instagram.com/anny.cooking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні