Стане улюбленою стравою: рецепт ароматної часникової картоплі в духовці
Тільки від одного аромату цієї страви можна збожеволіти

рецепт ароматної часникової картоплі в духовці/Фото: znaj.ua
Якщо макарони та каші набридають, зазвичай всі згадують про картоплю. Однак звичайне пюре або смажені шматочки теж можуть швидко приїстися, тому пропонуємо вам приготувати неймовірну часникову картоплю із сирною шапочкою. Тільки від одного аромату цієї страви можна збожеволіти, а рум'яна сирна скоринка, під якою ховається начинка з грибами і беконом – точно надовго залишиться в серці. При цьому рецепт максимально простий та швидкий.
Інгредієнти:
- Картопля: 10 шт.
- Твердий сир: 150 г
- Вершкове масло: 2-3 ст. л.
- Бекон: 200 г
- Печериці: 150 г
- Зелень: 20 г
- Вершки: 200 мл
- Часник: 5 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений): за смаком
Спосіб приготування:
Добре вимийте картоплю і відваріть у підсоленій воді. Злийте воду і залиште остигати.
Дрібно наріжте печериці та бекон. Додайте сметану, розм'якшене вершкове масло, тертий сир, подрібнену зелень, сіль, перець, видавіть часник. Перемішайте.
Розріжте картоплю навпіл. Викладіть половинки на лист і змастіть начинкою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте картоплю 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки. Її можна подавати як гарнір до м'яса, із солоними огірками або квашеною капустою.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт домашнього хачапурі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!