Пухке та ніжне: як приготувати ідеальне тісто для вареників
З таким тістом вареники сподобаються навіть найприскіпливішим

Рецепт ідеального тіста для вареників / Фото: Pixabay
Щоб вареники були смачними та не забитими, спробуйте приготувати тісто для них за таким рецептом.
Вам знадобиться:
- 250 г кефіру
- 350 г борошна (ще близько 100 г для вимішування та розкачування)
- яйце
- чайна ложка цукру
- 0,3 чайних ложки соди
- 0,3 чайних ложки солі
Спосіб приготування:
- У миску влийте кефір та додайте сіль, цукор і соду. Залиште на 5-10 хвилин.
- До кефіру додайте яйце та борошно. Вимісіть тісто у мисці, а потім на столі. Якщо потрібно, додайте борошно. Тісто не має прилипати до рук. Воно має бути тугим і пластичним.
- Тісто покладіть в пакет або замотайте в плівку й залиште на пів години.
- Після розкачайте та зліпіть вареники.
Нещодавно ми ділилися оригінальним рецептом гречки.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні