ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вишуканий французький десерт: готуємо груші, томлені у червоному вині

Рецепти 22:00 - 26 листопада 2023

Окрім смачної страви ви отримаєте неймовірний аромат, який заполонить ваш дім

Рецепт груш, томлених у червоному вині/Фото: кард з відео

Рецепт груш, томлених у червоному вині/Фото: кард з відео

Якщо ви любите вишукані страви, але не хочете витрачати на кухні багато часу та сил, радимо приготувати французький десерт Poires Pochées Au Vin Rouge — груші, томлені у червоному вині. Рецептом поділилася блогерка Анастасія Ворже, яка працювала у французькому ресторані з трьома зірками Мішлен.

Рецепт груш у червоному вині: інгредієнти

  • 5 груш
  • 150 г цукру
  • 1 паличка кориці
  • 1 зірочка бадяну
  • сік та цедра 1 апельсину
  • 1/2 стручка ванілі (за бажанням)
  • 600 мл сухого червоного вина

Спосіб приготування груш у червоному вині:

  1. В середню каструлю насипаємо цукор, спеції та шматочки цедри. Наливаємо вино та вичавлюємо сік апельсину. Вмикаємо вогонь та доводимо суміш до кипіння. Тим часом чистимо груші.
  2. Кладемо груші в каструлю та варимо у вині на повільному вогні 30 хвилин. На півдороги перевертаємо їх, щоб колір був рівномірним. Вимикаємо вогонь та даємо грушам охолонути в сиропі (так смак буде виразнішим).
  3. Виймаємо груші та спеції з каструлі, а сиропу даємо випаритися на середньому вогні протягом 10 хвилин. Він тоді стане густішим та більш схожим на соус. Охолоджуємо.
  4. У груші трішки зрізаємо нижню частину, щоб вона не падала. Ставимо в центр тарілки і поливаємо сиропом. Подаємо із кулькою ванільного морозива.

Шоколадно-банановий торт готується без духовки. Вашого часу потрібно лише 10 хвилин. Виручає, коли нема світла.

Джерело: Vogue

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин