Вишуканий французький десерт: готуємо груші, томлені у червоному вині
Окрім смачної страви ви отримаєте неймовірний аромат, який заполонить ваш дім

Рецепт груш, томлених у червоному вині/Фото: кард з відео
Якщо ви любите вишукані страви, але не хочете витрачати на кухні багато часу та сил, радимо приготувати французький десерт Poires Pochées Au Vin Rouge — груші, томлені у червоному вині. Рецептом поділилася блогерка Анастасія Ворже, яка працювала у французькому ресторані з трьома зірками Мішлен.
Рецепт груш у червоному вині: інгредієнти
- 5 груш
- 150 г цукру
- 1 паличка кориці
- 1 зірочка бадяну
- сік та цедра 1 апельсину
- 1/2 стручка ванілі (за бажанням)
- 600 мл сухого червоного вина
Спосіб приготування груш у червоному вині:
- В середню каструлю насипаємо цукор, спеції та шматочки цедри. Наливаємо вино та вичавлюємо сік апельсину. Вмикаємо вогонь та доводимо суміш до кипіння. Тим часом чистимо груші.
- Кладемо груші в каструлю та варимо у вині на повільному вогні 30 хвилин. На півдороги перевертаємо їх, щоб колір був рівномірним. Вимикаємо вогонь та даємо грушам охолонути в сиропі (так смак буде виразнішим).
- Виймаємо груші та спеції з каструлі, а сиропу даємо випаритися на середньому вогні протягом 10 хвилин. Він тоді стане густішим та більш схожим на соус. Охолоджуємо.
- У груші трішки зрізаємо нижню частину, щоб вона не падала. Ставимо в центр тарілки і поливаємо сиропом. Подаємо із кулькою ванільного морозива.
Шоколадно-банановий торт готується без духовки. Вашого часу потрібно лише 10 хвилин. Виручає, коли нема світла.
Джерело:
Vogue
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні