ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Азіатська магія на вашій тарілці: карамелізовані баклажани за 20 хвилин

Рецепти 11:59 - 22 серпня 2025

Готуємо як у ресторані

Азіатська магія на вашій тарілці: карамелізовані баклажани за 20 хвилин / Фото: depositphotos

Азіатська магія на вашій тарілці: карамелізовані баклажани за 20 хвилин / Фото: depositphotos

Баклажани по-азійськи – це справжнє кулінарне відкриття для тих, хто любить насичений смак, аромат часнику та солодко-солону карамельну нотку соєвого соусу. Швидкий у приготуванні, цей рецепт перетворює звичайні баклажани на яскраву та апетитну страву, яку можна подавати як гарнір або самостійну закуску.

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажани
  • 1 ложка крохмалю
  • олія для смаження
  • 5-8 зубчиків часнику
  • 1 ст. л цукру
  • 1 ст. л олії
  • 6 ст. л соєвого соусу
  • 1 ст. л води
  • кунжут

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізаємо великими шматками, додаємо до них 0,5 ст. л олії та заливаємо дуже холодною водою. Залишаємо на 10 хвилин. Після цього воду добряче відтискаємо руками й зʼєднуємо баклажани із крохмалем.
  2. Обсмажуємо баклажани із крохмалем на великому вогні з олією до напівготовності.
  3. Зʼєднуємо все для соусу і додаємо в обсмажені баклажани. Тушкуємо все разом на малому вогні близько 3-7 хвилин – допоки не карамелізуються баклажани. Смачного!

Також радимо спробувати: Соус "Долміо" з домашніх помідорів – простий і смачний рецепт

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин