Азіатська магія на вашій тарілці: карамелізовані баклажани за 20 хвилин
Готуємо як у ресторані

Азіатська магія на вашій тарілці: карамелізовані баклажани за 20 хвилин / Фото: depositphotos
Баклажани по-азійськи – це справжнє кулінарне відкриття для тих, хто любить насичений смак, аромат часнику та солодко-солону карамельну нотку соєвого соусу. Швидкий у приготуванні, цей рецепт перетворює звичайні баклажани на яскраву та апетитну страву, яку можна подавати як гарнір або самостійну закуску.
Інгредієнти:
- 2 середніх баклажани
- 1 ложка крохмалю
- олія для смаження
- 5-8 зубчиків часнику
- 1 ст. л цукру
- 1 ст. л олії
- 6 ст. л соєвого соусу
- 1 ст. л води
- кунжут
Спосіб приготування:
- Баклажани нарізаємо великими шматками, додаємо до них 0,5 ст. л олії та заливаємо дуже холодною водою. Залишаємо на 10 хвилин. Після цього воду добряче відтискаємо руками й зʼєднуємо баклажани із крохмалем.
- Обсмажуємо баклажани із крохмалем на великому вогні з олією до напівготовності.
- Зʼєднуємо все для соусу і додаємо в обсмажені баклажани. Тушкуємо все разом на малому вогні близько 3-7 хвилин – допоки не карамелізуються баклажани. Смачного!
Також радимо спробувати: Соус "Долміо" з домашніх помідорів – простий і смачний рецепт
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні