ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Борщок": готуємо традиційний галицький "Підбитий борщ"

Рецепти 14:30 - 26 липня 2025

Розбавить вашу борщову рутину

"Борщок": готуємо традиційний галицький "Підбитий борщ"

"Борщок": готуємо традиційний галицький "Підбитий борщ"/Фото: скрин/mil_alexx

Без борщу справді важко уявити українську кухню. Його смаки чи кольори змінюються, а от традиції вживання — ні. Пропонуємо приготувати смачний борщик, який у філіжанці пасуватиме до вишуканого святкового столу.

Інгредієнти:

Для бульйону

  • 3 л води
  • 2 курячих стегна (або можна робити на свинині)

Для борщу

  • 350 г червоного вареного буряку
  • 6 ст.л сметани
  • 2 сирих яєчних жовтки
  • 1 ст.л борошна
  • 3 ст.л оцту або лимонного соку
  • 1 ст.л солі
  • 10-15 зернин перцю
  • ст.л суміші спецій
  • 2 лаврові листи
  • ст.л лимонного соку
  • пучок кропу

Приготування:

  • Спершу потрібно зробити бульйон. Ставимо на вогонь воду, вкидаємо курячі стегна. Перший бульйон я виливаю через 10 хв, наливаю нову воду, другий проварюю 30 хв, збираючи шумівкою піну. М’ясо з бульйону забираємо, воно нам не потрібне
  • Після додаємо усі спеції — лавровий лист, зерна перцю, суміш 10 овочів, та сіль і варимо 5 хв
  • Додаємо варений буряк нарізаний грубими шматками — це для того, щоб він не плавав у борщі, а лишався на дні. Відразу вливаємо або оцет або лимонний сік — якщо буде занадто кисло, додайте цукру, щоб збалансувати смак. Варимо 7 хв і виключаємо вогонь
  • Тепер «підбиваємо борщ». В чашу вливаємо 2 жовтки, додаємо ложку борошна і 6 ложок сметани і перебиваємо блендером. Вливаємо 2 черпаки борщу, і ще раз перебиваємо
  • перелийте в каструлю, перемішайте. І обов’язково ложкою чи шумівкою зберіть усю піну яка буде зверху — після киньте пучок кропу і готово

Традиційно такий борщок подають із бендериками, млинцями чи часниковими пампушками. Смачного!

Краще ніж "Кіндер": рецепт легендарного шоколадного торта Milk Slice

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин