"Борщок": готуємо традиційний галицький "Підбитий борщ"
Розбавить вашу борщову рутину

"Борщок": готуємо традиційний галицький "Підбитий борщ"/Фото: скрин/mil_alexx
Без борщу справді важко уявити українську кухню. Його смаки чи кольори змінюються, а от традиції вживання — ні. Пропонуємо приготувати смачний борщик, який у філіжанці пасуватиме до вишуканого святкового столу.
Інгредієнти:
Для бульйону
- 3 л води
- 2 курячих стегна (або можна робити на свинині)
Для борщу
- 350 г червоного вареного буряку
- 6 ст.л сметани
- 2 сирих яєчних жовтки
- 1 ст.л борошна
- 3 ст.л оцту або лимонного соку
- 1 ст.л солі
- 10-15 зернин перцю
- ст.л суміші спецій
- 2 лаврові листи
- ст.л лимонного соку
- пучок кропу
Приготування:
- Спершу потрібно зробити бульйон. Ставимо на вогонь воду, вкидаємо курячі стегна. Перший бульйон я виливаю через 10 хв, наливаю нову воду, другий проварюю 30 хв, збираючи шумівкою піну. М’ясо з бульйону забираємо, воно нам не потрібне
- Після додаємо усі спеції — лавровий лист, зерна перцю, суміш 10 овочів, та сіль і варимо 5 хв
- Додаємо варений буряк нарізаний грубими шматками — це для того, щоб він не плавав у борщі, а лишався на дні. Відразу вливаємо або оцет або лимонний сік — якщо буде занадто кисло, додайте цукру, щоб збалансувати смак. Варимо 7 хв і виключаємо вогонь
- Тепер «підбиваємо борщ». В чашу вливаємо 2 жовтки, додаємо ложку борошна і 6 ложок сметани і перебиваємо блендером. Вливаємо 2 черпаки борщу, і ще раз перебиваємо
- перелийте в каструлю, перемішайте. І обов’язково ложкою чи шумівкою зберіть усю піну яка буде зверху — після киньте пучок кропу і готово
Традиційно такий борщок подають із бендериками, млинцями чи часниковими пампушками. Смачного!
Краще ніж "Кіндер": рецепт легендарного шоколадного торта Milk Slice
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні