Готові познайомитися з новим незамінним інгредієнтом для приготування котлет?
Котлети з яловичини з печеною квасолею

Квасоля і томатний соус можуть поліпшити смак ваших котлет з підливою
Що стосується простих сімейних вечерь, я вважаю котлети одним із найкращих претендентів на звання мого улюбленого універсального блюда. І цей чудовий рецепт котлет із неочікуваною родзинкою — інгредієнт «два в одному», який додає смаку й робить ваші котлети з яловичого фаршу ще смачнішими — бюджетний спосіб. Готові дізнатися про новий незамінний інгредієнт для приготування котлет? Зустрічайте — печену квасолю. Квасоля та томатний соус можуть значно підсилити смак ваших котлет із підливою.
Інгредієнти:
- Банка 420 г квасолі Coles Simply Baked у томатному соусі
- 500 г фаршу з австралійської яловичини Coles Regular
- 1 морква, очищена та натерта на великій тертці
- 30 г (1/3 склянки) панірувальних сухарів із травами й часником
- 1 кг картоплі, очищеної й крупно нарізаної
- 25 г масла
- 80 мл (1/3 склянки) молока
- 2 ст. л. рослинної олії
- 150 г (1 склянка) замороженого горошку Coles Simply Snap, приготовленого на парі
Цибулево-грибна підлива
- 25 г несолоного масла Coles Simply
- 100 г грибів, нарізаних скибочками
- 1 коричнева цибулина, тонко нарізана
- 45 г (¼ склянки) суміші для традиційної підливи «Колз»
- 310 мл (1 ¼ склянки) окропу
Готуємо: Крок 1
Зцідіть квасолю через сито над глечиком, зберігши соус. Помістіть квасолю у велику миску й розімніть виделкою до стану пюре. Додайте яловичину, моркву та панірувальні сухарі. Приправте. Добре перемішайте.
Крок 2
Сформуйте з ¼ склянки яловичої суміші 12 котлет. Викладіть на тарілку й поставте в холодильник, щоб вони охололи, поки готуєте пюре.
Крок 3
Покладіть картоплю у велику каструлю. Залийте водою. Доведіть до кипіння на сильному вогні. Варіть 20 хвилин або до готовності. Добре злийте воду. Поверніть картоплю в каструлю. Додайте вершкове масло й молоко. Приправте. Розімніть до однорідної маси. Накрийте кришкою, щоб зберегти тепло.
Крок 4
Розігрійте олію у великій антипригарній сковороді на середньо-сильному вогні. Обсмажуйте котлети у два заходи по 4-5 хвилин з кожного боку або до золотистої скоринки й повної готовності. Перекладіть на тарілку. Накрийте кришкою, щоб зберегти тепло.
Крок 5
Для приготування підливи розтопіть вершкове масло в тій самій сковороді на середньо-сильному вогні. Додайте гриби й цибулю. Готуйте, періодично помішуючи, 5 хвилин або до м’якості цибулі.
Крок 6
Змішайте порошок для підливи й окріп у глечику, потім додайте у сковороду з рештою томатного соусу. Приправте. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму. Готуйте на повільному вогні 2 хвилини або до загусання.
Крок 7
Відваріть горошок у невеликій каструлі з киплячою водою до яскраво-зеленого кольору й ніжно-хрусткого стану. Злийте воду. Розкладіть пюре, горошок і котлети по тарілках. Полийте підливою перед подачею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!