ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо ресторанну страву вдома: курка Кордон Блю за 30 хвилин

Рецепти 21:30 - 27 серпня 2025

Вишукана вечеря без зайвих зусиль

Готуємо ресторанну страву вдома: курка Кордон Блю за 30 хвилин

Курка Кордон Блю: ситна, соковита і з сиром всередині/Фото: кадр з відео Rachel cooks with love

Відкрийте для себе секрет ресторанної кухні, не виходячи з дому! Курка Кордон Блю — це та вишукана страва, яка вразить ваших гостей, хоча готується надзвичайно просто.

Забудьте про дорогі рахунки в ресторанах: цей бюджетний рецепт дозволить вам насолодитися соковитим, насиченим смаком курячого філе, наповненого шинкою та сиром, менш ніж за годину. Трохи терпіння та простих інгредієнтів — і ця смачна та пікантна страва стане вашим кулінарним шедевром!

Рецепт курки Кордон Блю: інгредієнти

Для курки:

  • 4 великі курячі грудки без шкіри та кісток
  • 4 скибочки шинки
  • 4 скибочки сиру
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 1/2 ч. л. італійської приправи
  • 1/2 ч. л. цибулевого порошку
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1/2 склянки розтопленого масла

Для соусу:

  • 1/4 склянки масла
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 3/4 склянки молока
  • 1/2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. вустерширського соусу
  • 1/2 ч. л. солі

Спосіб приготування курки Кордон Блю:

  1. Розігрійте духовку до 175°C.
  2. Розріжте кожну курячу грудку горизонтально посередині, намагаючись не прорізати її до кінця. Розкрийте курячу грудку, як книжку.
  3. Покладіть курячу грудку між двома шарами харчової плівки. За допомогою молотка для м'яса або качалки відбийте курячу грудку в тонкий рівний шар.
  4. Посипте курячі грудки сіллю та перцем. Покладіть на кожну курячу грудку скибочку шинки і скибочку сиру.
  5. Акуратно згорніть курячу грудку рулетом.
  6. У неглибокій мисці змішайте панірувальні сухарі, італійську траву, цибулевий порошок, часник, пудру, сіль і перець. Підготуйте місце для панірування, поставивши дві неглибокі миски: одну з розтопленим маслом, іншу - для панірування.
  7. Занурте курячі рулетики в розтоплене масло й обваляйте в панірувальних сухарях до повного покриття. Перекладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  8. Запікайте курку протягом 35-40 хвилин або поки її внутрішня температура не досягне 74 °C.
  9. Для приготування соусу розтопіть 1/4 склянки вершкового масла в каструлі на середньому вогні. Додайте 2 столові ложки борошна, перемішайте. Потім повільно влийте 3/4 склянки молока, постійно помішуючи.
  10. Додайте 1/2 ст. л. діжонської гірчиці та 1 ч. л. вустерширського соусу. Приправте 1/2 ч. л. солі. Полийте соусом курку.

М'ясний рулет — це класика домашньої кухні, яка завжди дарує відчуття затишку та комфорту. Це не просто страва, а справжній символ сімейних обідів та теплих зустрічей. Коли на столі з'являється соковитий, ароматний рулет із рум'яною скоринкою, кожен шматочок стає справжнім задоволенням.

Джерело: Budget Bytes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин