ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готується без духовки, виглядає як з ресторану — ідеальний літній обід по-італійськи

Рецепти 20:45 - 20 серпня 2025

Цукіні, рікота і 20 хвилин — рецепт, який змусить забути про піцу

Готується без духовки, виглядає як з ресторану — ідеальний літній обід по-італійськи

Готується без духовки, виглядає як з ресторану — ідеальний літній обід по-італійськи/Фото: Kitchen stories

Цей літній флетбред (паляничка по-нашому) — справжня знахідка для тих, хто хоче поїсти швидко, смачно і без зайвих зусиль. Ніякого замішування дріжджового тіста, ніякої духовки — лише сковорідка, трохи фантазії та сезонні інгредієнти. Цукіні маринується з м’ятою, базиліком і лимоном, а кремова рікота з пармезаном створює ідеальну основу. Ідеально для пікніка, обіду на балконі чи просто вечері, яку хочеться запам’ятати.

Інгредієнти

  • 2 цукіні
  • 30 г свіжого базиліку
  • 30 г м’яти
  • 8 ст. л. оливкової олії
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • 150 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 130 г густого грецького йогурту
  • 50 г тертого пармезану
  • 200 г рікоти
  • 30 г мигдалю (пластівцями)
  • перець (мелений)
  • сіль

Спосіб приготування

  1. Наріжте цукіні тонкими стрічками за допомогою овочечистки. Змішайте у мисці з базиліком, м’ятою, 2 ст. л. олії та лимонним соком. Додайте сіль і перець. Відставте на час приготування тіста.
  2. Змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі. Додайте йогурт і 4 ст. л. олії, замісіть тісто. Розділіть на 4 частини та розкачайте їх у тонкі коржі.
  3. На сухій сковорідці обсмажуй кожен корж по 1 хвилині з кожного боку, до золотистих плямок.
  4. Змішайте рікоту з тертим пармезаном і 2 ст. л. олії. Намажте крем на палянички, викладіть мариновані цукіні.
  5. Підсмажте мигдаль до золотистості й посипте ним флетбреди.

Також читайте: Хто сказав, що вівсянка – це нудно? Цей рецепт переверне ваше уявлення про сніданок.

Джерело: Kitchen Stories

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин