Готується без духовки, виглядає як з ресторану — ідеальний літній обід по-італійськи
Цукіні, рікота і 20 хвилин — рецепт, який змусить забути про піцу

Готується без духовки, виглядає як з ресторану — ідеальний літній обід по-італійськи/Фото: Kitchen stories
Цей літній флетбред (паляничка по-нашому) — справжня знахідка для тих, хто хоче поїсти швидко, смачно і без зайвих зусиль. Ніякого замішування дріжджового тіста, ніякої духовки — лише сковорідка, трохи фантазії та сезонні інгредієнти. Цукіні маринується з м’ятою, базиліком і лимоном, а кремова рікота з пармезаном створює ідеальну основу. Ідеально для пікніка, обіду на балконі чи просто вечері, яку хочеться запам’ятати.
Інгредієнти
- 2 цукіні
- 30 г свіжого базиліку
- 30 г м’яти
- 8 ст. л. оливкової олії
- 4 ст. л. лимонного соку
- 150 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 130 г густого грецького йогурту
- 50 г тертого пармезану
- 200 г рікоти
- 30 г мигдалю (пластівцями)
- перець (мелений)
- сіль
Спосіб приготування
- Наріжте цукіні тонкими стрічками за допомогою овочечистки. Змішайте у мисці з базиліком, м’ятою, 2 ст. л. олії та лимонним соком. Додайте сіль і перець. Відставте на час приготування тіста.
- Змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі. Додайте йогурт і 4 ст. л. олії, замісіть тісто. Розділіть на 4 частини та розкачайте їх у тонкі коржі.
- На сухій сковорідці обсмажуй кожен корж по 1 хвилині з кожного боку, до золотистих плямок.
- Змішайте рікоту з тертим пармезаном і 2 ст. л. олії. Намажте крем на палянички, викладіть мариновані цукіні.
- Підсмажте мигдаль до золотистості й посипте ним флетбреди.
Також читайте: Хто сказав, що вівсянка – це нудно? Цей рецепт переверне ваше уявлення про сніданок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!