Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками
Ідеальне поєднання простоти і смаку

Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками / Фото: Getty Images
Лисички у сметані – це страва, що поєднує простоту приготування та вишуканий смак. Ароматні лісові гриби з легкою горіховою ноткою у ніжному вершковому соусі стануть ідеальним доповненням до картоплі, макаронів чи каші. Приготувавши цю страву вдома, ви відчуєте справжній смак літа і лісового затишку на власній кухні.
Інгредієнти:
- 1 л банка лисичок (300 г)
- 1 середня цибуля
- сіль та перець
- 3 ст. л сметани
- 50 г води
Спосіб приготування
- Лисички заливаємо кипʼятком, після чого даємо охолонути.
- Ретельно промиваємо під проточною водою, щоб вимити лишній бруд та пісок.
- На добре розігрітій сковорідці обсмажуємо гриби близько 5 хвилин.
- Додаємо цибулю, спеції й накриваємо кришкою. Тушкуємо на середньому вогні 15 хвилин.
- Додаємо сметану і трішки води. Тушкуємо ще 15 хвилин. Страва готова, смачного!
Також радимо спробувати: Грибна юшка по-українськи: смак традицій у вашій тарілці
Джерело:
Instagram: ruslana_babichenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні