ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками

Рецепти 11:28 - 18 серпня 2025

Ідеальне поєднання простоти і смаку

Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками / Фото: Getty Images

Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками / Фото: Getty Images

Лисички у сметані – це страва, що поєднує простоту приготування та вишуканий смак. Ароматні лісові гриби з легкою горіховою ноткою у ніжному вершковому соусі стануть ідеальним доповненням до картоплі, макаронів чи каші. Приготувавши цю страву вдома, ви відчуєте справжній смак літа і лісового затишку на власній кухні.

Інгредієнти:

  • 1 л банка лисичок (300 г)
  • 1 середня цибуля
  • сіль та перець
  • 3 ст. л сметани
  • 50 г води

Спосіб приготування

  1. Лисички заливаємо кипʼятком, після чого даємо охолонути.
  2. Ретельно промиваємо під проточною водою, щоб вимити лишній бруд та пісок.
  3. На добре розігрітій сковорідці обсмажуємо гриби близько 5 хвилин.
  4. Додаємо цибулю, спеції й накриваємо кришкою. Тушкуємо на середньому вогні 15 хвилин.
  5. Додаємо сметану і трішки води. Тушкуємо ще 15 хвилин. Страва готова, смачного!

Також радимо спробувати: Грибна юшка по-українськи: смак традицій у вашій тарілці

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин