ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеальний гурманський додаток до салату, м'яса чи вина: рецепт в'ялених слив

Рецепти 12:55 - 03 вересня 2025

Блогерка поділилася простим рецептом вишуканої страви

Ідеальний гурманський додаток до салату, м'яса чи вина: рецепт в'ялених слив

Делікатес до м'яса та сиру: як приготувати в'ялені сливи за простим рецептом/Фото: кадр з відео

Ви любите дивувати своїх гостей і шукаєте нові, незвичайні смаки? Тоді цей рецепт — саме для вас! В'ялені сливи — це справжній гастрономічний скарб, який може перетворити будь-яку страву на витвір кулінарного мистецтва.

Вони ідеально доповнять салати, стануть неперевершеною начинкою для сендвічів, а також чудово смакуватимуть до келиха вина чи в поєднанні з ароматним паштетом. Приготувати їх вдома дуже просто, і це точно стане вашим улюбленим заняттям. Головне — обрати правильні, цупкі сливи, щоб легко відділити кісточку. Тож, давайте почнемо!

Рецепт в'ялених слив: інгредієнти

  • Сливи - трішки більше 1 кг (без кісточки);
  • Сіль - дрібка;
  • Цукор - 2 ст л;
  • Оцет бальзамічний чи яблучний - 1 ст л;
  • Часник - 3-4 зубчика;
  • Дрібка чилі сухого (або замініть на свіжий);
  • Олія рафінована - 250 г;
  • Базилік

Блогерка радить також додати дрібку чебрецю, розмарину, кориці, кардамону, 1 суцвіття гвоздики та 1 зірочку бодяну.

Спосіб приготування в'ялених слив:

  1. Сливи нарізаємо навпіл, солимо, додаємо цукор та оцет. Обережно мішаємо (якщо сливи не цупкі, то краще викласти в один шар і посипати зверху). Даємо постояти мінімум пів години. Так вони виділять більше соку, а це те, що нам потрібно.
  2. Далі викладаємо одним шаром в сушарку чи в духовку. Сушимо при 70°. В мене на це пішло приблизно 20 годин. В духовці це буде приблизно 6 годин при 100°. Ставте на конвекцію та привідкривайте дверцята. Але все ж краще спостерігати за ними. Сливи не повинні пускати рідину, але залишитись ще мʼякими.
  3. Після сушіння стерилізуємо банки і викладаємо шарами сливи з часником та листочком базиліку (кладу на одну баночку 250 г 2-3 листочки).
  4. Олію розігріваємо зі спеціями (так вони гарно відкриють ароматику) і заливаємо сливи. Олія не має диміти.
  5. Далі ще раз стерилізуйте банки, накрийте кришками, заховайте під рушники і почекайте поки охолоне.

Якщо звичайні домашні страви вже набридли, а готувати довго в спеку нема сил, то цей рецепт вам точно сподобається. Ділимося дуже простим та смачним рецептом качиної грудки з вишневим соусом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин