ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Курка парміджано: італійська класика з українськими нотками

Рецепти 16:30 - 02 серпня 2025

Ситна й корисна страва, яка відмінно підходить для вечері

Курка парміджано: італійська класика з українськими нотками

Курка парміджано: італійська класика з українськими нотками/Фото: скрин/mil_alexx

Ця італійська страва складається з курячого філе, обсмаженого в паніровці, потім тушкованого у томатному соусі та запеченого з моцарелою та пармезаном. Це смачна та ситна страва, яка часто подається з пастою.

Інгредієнти:

  • яйце
  • 2 великі філейки (700 г)
  • панірувальні сухарі - 70 г
  • 30 г борошна
  • сіль, перець, часник, італійські трави
  • 15 г оливкової олії
  • 200 г помідорного пюре
  • 70 г моцарели + пармезан 50 г

Приготування:

Класично філе не відбивають, а розкачують качалкою, — але можна й відбити.

  • беремо панірувальні сухарі, солим, перчим, додаємо тертий сир пармезан і вимішуємо
  • обвалюємо курку у борошні, далі у збитому яйці, панірувальних сухарях і викладаємо на пергамент — відправляємо в духовку, при 180°C на 20 хв
  • далі соус. Соус в італійській кухні – душа рецепта. І саме в італійському соусі має бути багато томатів!
  • беремо помідорне пюре, вливаємо оливкову олію, додаємо італійські трави, сіль, перець, та натираємо 1-2 зубчики часнику
  • ставимо на вогонь і помішуючи проварюємо 5-7 хв. Паралельно відваріть спагеті
  • викладаємо на філе томатну начинку, присипаємо тертою моцарелою і тертим пармезаном
  • відправляємо в духовку на 10-15 хв при 180°C — допоки сир не почне рум’яніти і готово.

Солодкий спогад про літо: рецепт швидкого варення зі слив

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин