Курка парміджано: італійська класика з українськими нотками
Ситна й корисна страва, яка відмінно підходить для вечері

Курка парміджано: італійська класика з українськими нотками/Фото: скрин/mil_alexx
Ця італійська страва складається з курячого філе, обсмаженого в паніровці, потім тушкованого у томатному соусі та запеченого з моцарелою та пармезаном. Це смачна та ситна страва, яка часто подається з пастою.
Інгредієнти:
- яйце
- 2 великі філейки (700 г)
- панірувальні сухарі - 70 г
- 30 г борошна
- сіль, перець, часник, італійські трави
- 15 г оливкової олії
- 200 г помідорного пюре
- 70 г моцарели + пармезан 50 г
Приготування:
Класично філе не відбивають, а розкачують качалкою, — але можна й відбити.
- беремо панірувальні сухарі, солим, перчим, додаємо тертий сир пармезан і вимішуємо
- обвалюємо курку у борошні, далі у збитому яйці, панірувальних сухарях і викладаємо на пергамент — відправляємо в духовку, при 180°C на 20 хв
- далі соус. Соус в італійській кухні – душа рецепта. І саме в італійському соусі має бути багато томатів!
- беремо помідорне пюре, вливаємо оливкову олію, додаємо італійські трави, сіль, перець, та натираємо 1-2 зубчики часнику
- ставимо на вогонь і помішуючи проварюємо 5-7 хв. Паралельно відваріть спагеті
- викладаємо на філе томатну начинку, присипаємо тертою моцарелою і тертим пармезаном
- відправляємо в духовку на 10-15 хв при 180°C — допоки сир не почне рум’яніти і готово.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні