Курячий фарш з кіма-карі
Мало що може бути більш заспокійливим, ніж миска карі

Якщо ви віддаєте перевагу рисові, змішаному з каррі, ви можете зменшити кількість рису до 1 склянки (щоб каррі вийшло досить гострим).
Мало що може бути більш заспокійливим, ніж миска карі, а куряче карі з легкими спеціями — улюблена страва кулінарів. Тому вони надали класичному рецепту домашнього карі ситну, урізноманітнену трактовку.
Щоб надати карі глибшого смаку, вони використали томатну пасту разом із набором основних продуктів з комори, а також недорогими свіжими та замороженими інгредієнтами, які роблять страву ще смачнішою.
Інгредієнти:
- 300 г (1 1/2 склянки) рису басматі
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 коричнева цибулина, крупно нарізана
- 500 г упаковка курячого фаршу Coles 100%
- 1 ст. л. порошку традиційного карі Keen's
- Шматочок свіжого імбиру довжиною 2 см, очищеного та дрібно натертого
- 2 зубчики часнику, подрібнених
- 2 ст. л. томатної пасти Coles Simply
- 150 г броколі, порізаної на невеликі суцвіття
- 1 невеликий (близько 250 г) батат, очищений і нарізаний
- Банка кокосового молока 400 мл
- 1 кубик овочевого бульйону, розкришений
- 120 г (3/4 склянки) замороженого горошку Coles Simply Snap
- 1 ст. л. подрібненого свіжого листя коріандру, плюс додаткові гілочки для подачі
- 90 г (1/3 склянки) натурального грецького йогурту
Готуємо: Крок 1
Приготуйте рис методом абсорбції, дотримуючись інструкції на упаковці.
Крок 2
Тим часом розігрійте олію у великій сковороді на середньо-високому вогні. Додайте цибулю і обсмажуйте, час від часу помішуючи, 5 хвилин або до м'якості. Додайте курячий фарш. Смажте, розбиваючи грудочки дерев'яною ложкою, 5 хвилин або до золотистого кольору.
Крок 3
Додайте у сковороду порошок карі, імбир та часник. Готуйте 1 хвилину або до появи аромату. Додайте томатну пасту, потім броколі та батат. Влийте кокосове молоко, додайте бульйонний кубик і 125 мл (½ склянки) води. Готуйте, періодично помішуючи, 10 хвилин або до повної готовності курячого фаршу й м'якості овочів. У середині приготування додайте горошок. Всипте подрібнений коріандр.
Крок 4
Розкладіть рис і карі по сервісних тарілках. Перед подачею додайте йогурт і гілочки коріандру.
Запіканка з пасти з тунцем по-флорентійськи у вершковому соусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!