ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Легкі пиріжки з сезонними фруктами — як у бабусі. Простий, поколіннями перевірений рецепт

Рецепти 15:29 - 02 серпня 2025

Три секрети пухкої, ароматної випічки, яка довго залишається м’якою

Легкі пиріжки з сезонними фруктами — як у бабусі

Легкі пиріжки з сезонними фруктами — як у бабусі / Ілюстративне фото: ШІ

Аромат бабусиної кухні, стиглі фрукти з городу й ніжне тісто, що тане в роті… Легкі домашні пиріжки з абрикосами, яблуками чи вишнями — це не лише про смак, а й про теплі спогади з дитинства. Ділимося простим рецептом і бабусиними хитрощами, які допоможуть зберегти випічку м’якою навіть наступного дня, та доведуть, що дріжджове — це не так складно, як здається, і не треба мати надто багато кулінарного досвіду, або опанувати вміння працювати з ним.

Інгредієнти (на ~12 невеликих пиріжків):

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплого молока
  • 1 яйце2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 3 ст. л. олії
  • 300 г фруктів (вишні, абрикоси, сливи, яблука — на вибір)
  • 1 ст. л. крохмалю (для соку з фруктів
  • 1 яйце для змащування

Приготування:

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор, дайте постояти 10 хвилин. Потім додайте яйце, сіль, олію і поступово всипайте борошно. Замісіть м’яке тісто, накрийте й залиште на 1–1,5 год у теплому місці, щоб підійшло.
  2. Фрукти наріжте, якщо треба — видаліть кісточки. Посипте крохмалем, аби начинка не “втекла” при випіканні.
  3. Готове тісто розділіть на порції, розкачайте, викладіть начинку, защипніть краї.
  4. Викладіть на пергамент, змастіть збитим яйцем.
  5. Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 20–25 хвилин до рум’яності.

Три секрети пухкої випічки, яка не черствітиме:

  • Олія в тісті. Додає м’якості, тримає вологу та запобігає висиханню.
  • Не пересушуйте. Слідкуйте за часом — зайві 5 хвилин у духовці зроблять пиріжки сухими.
  • Накрийте рушником. Щойно вийняли з духовки — одразу накрийте чистим рушником. Це зберігає пару й робить скоринку ніжною.

Ці пиріжки чудові як теплими, так і наступного дня — смак домашнього затишку гарантований! Спробуйте, доки сезон літніх фруктів та ягід — начинка завжди під рукою.

Раніше ми ділились рецептом верещаки – страви козацької сили. За цікавою назвою – неймовірний смак та традиції.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин