Мариноване асорті з помідорів, огірків та кабачків
Неймовірний смак літа в одній банці

Мариноване асорті з помідорів, огірків та кабачків
Літо щедре на свіжі овочі, і найкращий спосіб зберегти його смак — приготувати мариноване асорті. Помідори, огірки та кабачки чудово поєднуються в одній банці, створюючи яскраву палітру смаків і кольорів. Така закуска стане справжньою окрасою зимового столу й улюбленим доповненням до будь-якої страви.
Інгредієнти (на 3 літрові банки):
- 1 кг огірків (невеликих)
- 1 кг помідорів (щільних, середнього розміру)
- 1 кг молодих кабачків
- 3–4 зубчики часнику
- 3–4 парасольки кропу
- 3 лаврові листки
- 1 ч. л. чорного перцю горошком
- 1 ч. л. насіння гірчиці (за бажанням)
- по кілька листочків смородини чи вишні (для аромату)
Для маринаду (на 1 літр води):
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 50 мл оцту (9%)
Приготування:
- Огірки замочіть у холодній воді на 2–3 години. Помідори вимийте, кабачки наріжте кружечками товщиною 1 см.
- На дно стерилізованих банок покладіть кріп, листя смородини або вишні, кілька зубчиків часнику й лавровий лист.
- Далі шарами викладіть овочі: огірки, кабачки, помідори. Чергуйте їх, щоб вийшло яскраве асорті.
- Воду закип’ятіть, додайте сіль і цукор. Коли кристали розчиняться, влийте оцет.
- Овочі залийте киплячим маринадом доверху. Банки прикрийте кришками.
- Банки з асорті поставте у велику каструлю з теплою водою, стерилізуйте 10–15 хвилин після закипання.
- Закатайте банки, переверніть догори дном і укутайте ковдрою до повного охолодження.
В результаті ви отримаєте соковите, ароматне асорті з легким літнім смаком, яке стане улюбленою закускою і до картоплі, і до м’яса, і навіть, іноді самостійним перекусом у спеку.
Раніше ми писали про козацький куліш — справжній смак історії в кожній ложці і ідеальне доповнення до шашлика на природі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!