ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Мариновані кабачки за 30 хвилин: неймовірно смачно і пікантно завдяки оригінальному маринаду

Рецепти 13:42 - 16 серпня 2025

Легка літня закуска, яка доповнить меню для обіду чи пікніку

Мариновані кабачки за 30 хвилин: неймовірно смачно і пікантно

Мариновані кабачки за 30 хвилин: неймовірно смачно і пікантно 

Літо — час простих і яскравих страв, коли свіжість овочів сама диктує кулінарні рішення. Мариновані кабачки по-швидкому — це ідеальна страва для тих, хто не хоче витрачати багато часу на кухні, але прагне отримати насичений смак. Лише пів години — і на столі апетитна, легка та корисна закуска, яка смакує як самостійно, так і в поєднанні з м’ясом, рибою чи іншими овочами.

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки — 2 шт. (невеликі, тонкошкірі)
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка, базилік) — жменя

Приготування:

  1. Кабачки помити й нарізати тонкими слайсами (за допомогою ножа або овочерізки).
  2. Скласти у миску, злегка присипати сіллю, залишити на 5 хвилин, щоб пустили сік.
  3. Приготуйте маринад: для цього змішайте лимонний сік, оливкову олію, подрібнений часник, перець та зелень.
  4. Додайте кабачки у маринад, ретельно перемішайте.
  5. Накрийте та залиште в холодильнику на 25–30 хвилин.
  6. Подавайте охолодженими як закуску або гарнір.

Лайфхак: Якщо хочете більш пікантний варіант — додайте дрібку сушеного чилі чи кілька крапель бальзамічного оцту.

Раніше ми писали про козацький куліш — справжній смак історії в кожній ложці і ідеальне доповнення до шашлика на природі.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин