ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Огірковий реліш з перцем та гірчицею – хіт серед соусів

Рецепти 10:36 - 19 серпня 2025

Закуска, що пасує до всього

Огірковий реліш з перцем та гірчицею – хіт серед соусів

Огірковий реліш з перцем та гірчицею – хіт серед соусів

Реліш – це яскрава, ароматна та пікантна закуска, яка чудово доповнить як повсякденні, так і святкові страви. Поєднання хрумких огірків, соковитого перцю та насиченої гірчиці створює гармонійний баланс солодкуватого, гострого й пряного смаку. Така консервація стане справжнім універсальним соусом: її можна подавати до м’яса, риби, картоплі чи навіть просто намазати на хліб. А ще реліш легко готується й зберігає літню свіжість овочів на всю зиму.

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • 4 шт червоного перцю
  • 4 шт цибулі
  • 100 г гірчиці
  • 130 г гірчиці в зернах
  • 250 г цукру
  • 2 ст. л солі
  • 150 мл оцту
  • 1 ч. л куркуми
  • 200 мл води
  • 2 ст. л кукурудзяного крохмалю
  • 3 шт гіркого перцю

Спосіб приготування:

  1. Все нарізаємо кубиками, додаємо сіль, цукор, інші спеції, гірчицю та залишаємо на 1-2 години, щоб пустило сік.
  2. Проварюємо 15-20 хвилин, розбавляємо крохмаль у воді з оцтом та додаємо до соусу. Варимо разом ще 4-5 хвилин.
  3. Розкладаємо по чистих стерилізованих банках. Смачного!

Також читайте: Хто сказав, що вівсянка – це нудно? Цей рецепт переверне ваше уявлення про сніданок

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин