Огірковий реліш з перцем та гірчицею – хіт серед соусів
Закуска, що пасує до всього

Огірковий реліш з перцем та гірчицею – хіт серед соусів
Реліш – це яскрава, ароматна та пікантна закуска, яка чудово доповнить як повсякденні, так і святкові страви. Поєднання хрумких огірків, соковитого перцю та насиченої гірчиці створює гармонійний баланс солодкуватого, гострого й пряного смаку. Така консервація стане справжнім універсальним соусом: її можна подавати до м’яса, риби, картоплі чи навіть просто намазати на хліб. А ще реліш легко готується й зберігає літню свіжість овочів на всю зиму.
Інгредієнти:
- 2 кг огірків
- 4 шт червоного перцю
- 4 шт цибулі
- 100 г гірчиці
- 130 г гірчиці в зернах
- 250 г цукру
- 2 ст. л солі
- 150 мл оцту
- 1 ч. л куркуми
- 200 мл води
- 2 ст. л кукурудзяного крохмалю
- 3 шт гіркого перцю
Спосіб приготування:
- Все нарізаємо кубиками, додаємо сіль, цукор, інші спеції, гірчицю та залишаємо на 1-2 години, щоб пустило сік.
- Проварюємо 15-20 хвилин, розбавляємо крохмаль у воді з оцтом та додаємо до соусу. Варимо разом ще 4-5 хвилин.
- Розкладаємо по чистих стерилізованих банках. Смачного!
Також читайте: Хто сказав, що вівсянка – це нудно? Цей рецепт переверне ваше уявлення про сніданок
Джерело:
Instagram: makarchuk_food
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні