Пошкодуєте, що не робили його раніше: готуємо ніжне смородинове тирамісу
Десерт виходить кисло-солодкий з фантастичним запахом літа

Готуємо ніжне смородинове тирамісу/Фото: скрін/tastystories.feed
Класичний смак з освіжаючою кислинкою смородин – все це поєднується в неймовірно ніжному та ароматному десерті. Спробуйте приготувати смородинове тирамісу саме за цим рецептом і ви шкодуватимете, що не зробили цього раніше.
Інгредієнти:
- Печиво Савоярді - 1 пачка (25 шт. печива)
- Маскарпоне - 250 г
- Вершки 33% - 250-300 мл
- Смородина - 600 г для десерту, 200 для прикраси (курд або просто)
- Цукрова пудра - 100 г
- Цукор - 2 ст.л
Смородиновий курд:
- Смородина - 200
- Цукор - 90
- Жовтки - 2 шт.
- Масло вершкове 82% - 50г
Приготування:
Смородину 600 г перебиваємо у блендері до стану пюре разом з цукром 2 ст.л.
Вершки збиваємо міксером до консистенції крему + маскарпоне та цукрову пудру.
Печиво макаємо у смородинове пюре. Складаємо у форму перший шар печива.
Викладаємо половину вершкового крему. І повторюємо: савоярді в пюре, вершковий крем.
Ставимо в холодильник на декілька годин (краще на ніч).
Тим часом готуємо смородиновий курд:
Смородину перебиваємо з жовтками та цукром.
Ставимо на повільний вогонь і варимо хвилин 10 помішуючи.
Додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо, щоб зʼєдналося все в одну масу.
Накриваємо харчовою плівкою в контакт з курдом і лишаємо охолонути.
Поливаємо перед подачею і прикрашаємо ще ягідками смородини. Смачного!
Обов'язковий до приготування: рецепт ароматного персикового пирога
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!