ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пошкодуєте, що не робили його раніше: готуємо ніжне смородинове тирамісу

Рецепти 14:30 - 09 серпня 2025

Десерт виходить кисло-солодкий з фантастичним запахом літа

Пошкодуєте, що не робили його раніше: готуємо ніжне смородинове тирамісу

Готуємо ніжне смородинове тирамісу/Фото: скрін/tastystories.feed

Класичний смак з освіжаючою кислинкою смородин – все це поєднується в неймовірно ніжному та ароматному десерті. Спробуйте приготувати смородинове тирамісу саме за цим рецептом і ви шкодуватимете, що не зробили цього раніше.

Інгредієнти:

  • Печиво Савоярді - 1 пачка (25 шт. печива)
  • Маскарпоне - 250 г
  • Вершки 33% - 250-300 мл
  • Смородина - 600 г для десерту, 200 для прикраси (курд або просто)
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Цукор - 2 ст.л

Смородиновий курд:

  • Смородина - 200
  • Цукор - 90
  • Жовтки - 2 шт.
  • Масло вершкове 82% - 50г

Приготування:

Смородину 600 г перебиваємо у блендері до стану пюре разом з цукром 2 ст.л.

Вершки збиваємо міксером до консистенції крему + маскарпоне та цукрову пудру.

Печиво макаємо у смородинове пюре. Складаємо у форму перший шар печива.

Викладаємо половину вершкового крему. І повторюємо: савоярді в пюре, вершковий крем.

Ставимо в холодильник на декілька годин (краще на ніч).

Тим часом готуємо смородиновий курд:

Смородину перебиваємо з жовтками та цукром.

Ставимо на повільний вогонь і варимо хвилин 10 помішуючи.

Додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо, щоб зʼєдналося все в одну масу.

Накриваємо харчовою плівкою в контакт з курдом і лишаємо охолонути.

Поливаємо перед подачею і прикрашаємо ще ягідками смородини. Смачного!

Обов'язковий до приготування: рецепт ароматного персикового пирога

Джерело: tastystories.feed

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин