ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Салака в томатному соусі: зимовий делікатес для всієї родини

Рецепти 10:04 - 20 серпня 2025

Як приготувати салаку в томаті на зиму?

Салака в томатному соусі: зимовий делікатес для всієї родини / Фото: скріншот з відео

Салака в томатному соусі: зимовий делікатес для всієї родини / Фото: скріншот з відео

Салака в томаті – одна з найулюбленіших домашніх консервацій, яка завжди нагадує смак дитинства та рибних закусок “з банки”. Ароматна, соковита й ніжна рибка в густому томатному соусі з овочами чудово смакує і з картоплею, і з кашами, і просто з хлібом. Така консерва не тільки виручає в будні, коли немає часу готувати, а й додає затишку зимовим вечорам. Цей рецепт – перевірена класика, яка завжди вдається!

Інгредієнти:

  • 3 кг очищеної салаки
  • 3 л томатного соку
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 стакан олії
  • 2 ложки солі
  • стакан цукру
  • 100 г оцту
  • 1 кг моркви тертої
  • 1 кг цибулі

Спосіб приготування:

  1. Спершу треба почистити салаку від голів і кишок. Ікру можна залишити – це на власний смак.
  2. З'єднайте томатний сік і салаку в каструлі, і тушкуйте ще 40 хв після закипання.
  3. Поріжте болгарський перець, натріть моркву і наріжте цибулю кубиками
  4. Додайте до салаки та томатів моркву, перець і цибулю. Туди ж олію та сіль з цукром. Тушкуємо на маленькому вогні близько 5 годин, час від часу помішуючи
  5. Після цього додайте оцет і тушкуйте все ще 15 хв.
  6. Банки та кришки варто пропарити. Консерву розкладіть по банках і закрийте. На ніч накрийте рушником або покривалом. Смачного!

Також читайте: Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин