Салака в томатному соусі: зимовий делікатес для всієї родини
Як приготувати салаку в томаті на зиму?

Салака в томатному соусі: зимовий делікатес для всієї родини / Фото: скріншот з відео
Салака в томаті – одна з найулюбленіших домашніх консервацій, яка завжди нагадує смак дитинства та рибних закусок “з банки”. Ароматна, соковита й ніжна рибка в густому томатному соусі з овочами чудово смакує і з картоплею, і з кашами, і просто з хлібом. Така консерва не тільки виручає в будні, коли немає часу готувати, а й додає затишку зимовим вечорам. Цей рецепт – перевірена класика, яка завжди вдається!
Інгредієнти:
- 3 кг очищеної салаки
- 3 л томатного соку
- 1 кг болгарського перцю
- 1 стакан олії
- 2 ложки солі
- стакан цукру
- 100 г оцту
- 1 кг моркви тертої
- 1 кг цибулі
Спосіб приготування:
- Спершу треба почистити салаку від голів і кишок. Ікру можна залишити – це на власний смак.
- З'єднайте томатний сік і салаку в каструлі, і тушкуйте ще 40 хв після закипання.
- Поріжте болгарський перець, натріть моркву і наріжте цибулю кубиками
- Додайте до салаки та томатів моркву, перець і цибулю. Туди ж олію та сіль з цукром. Тушкуємо на маленькому вогні близько 5 годин, час від часу помішуючи
- Після цього додайте оцет і тушкуйте все ще 15 хв.
- Банки та кришки варто пропарити. Консерву розкладіть по банках і закрийте. На ніч накрийте рушником або покривалом. Смачного!
Також читайте: Гриби у сметані: традиційний рецепт з лисичками
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні