Секрет ідеальної карамелі: Як приготувати лимонний тарт, що зведе з розуму гурманів
Цей лимонний тарт із карамелізованою скоринкою та яскравим ягідним салатом стане справжньою зіркою будь-якого застілля

Секрет ідеальної карамелі: як приготувати лимонний тарт, який зведе з розуму гурманів / Фото: freepik
Забудьте про нудні солодощі! Сьогодні ми відкриваємо для вас рецепт, який перетворить вашу кухню на справжню кондитерську. Зустрічайте лимонний тарт із літніми ягодами – десерт, що підкорює серця з першої ложки. Його ніжний цитрусовий смак, доповнений хрусткою карамеллю та освіжаючим ягідним міксом, стане ідеальним завершенням будь-якого обіду чи вечері. Приготуйтеся до захоплення, адже цей тарт – справжній тріумф смаку!
Інгредієнти для кулінарного свята:
Для тарту:
- 5 неочищених лимонів
- 6 яєць
- 250 г золотистого цукру
- 200 мл вершків
- Цукрова пудра (для посипання і прикрашання)
- 375 г готового десертного тіста
Для ягідного салату:
- 4 ст. л. цукрової пудри
- 300 г полуниці (очищеної, розрізаної навпіл або на четвертинки)
- 350 г малини
- 150 г чорниці
- 1 ч. л. хересного оцту
- Жменя м'яти (дрібно нарізаної)
Магія на кухні: Покроковий рецепт досконалості!
- Готуємо лимонну основу: Дрібно натріть цедру 3 лимонів у миску. Розріжте всі лимони навпіл і за допомогою виделки вичавіть увесь сік і м'якоть у миску з цедрою (насіння не страшні). В окремій мисці збийте яйця з цукром до повного розчинення цукру. Додайте вершки і лимонний сік із цедрою, добре перемішайте й відставте.
- Готуємо тісто: Помістіть форму для тарту (23 см) або форму зі знімним дном на деко, застелене пергаментним папером. На посипаній цукровою пудрою поверхні розкачайте тісто до товщини монети в 1 фунт. Обережно перекладіть тісто у форму, даючи йому звисати по краях. Ретельно притисніть тісто до стінок форми невеликим шматочком тіста. Поставте у холодильник або морозильник на 20 хвилин для охолодження.
- Випікаємо основу: Поки тісто охолоджується, розігрійте духову шафу до 200°C (180°C із конвекцією). Поколіть основу тіста виделкою, застеліть пергаментом і насипте сухий горох або квасолю для випікання. Випікайте 15 хвилин. Видаліть папір і квасолю, потім випікайте ще 5-10 хвилин, доки основа не стане золотисто-коричневою та хрусткою. Зменшіть температуру духовки до 150°C (130°C із конвекцією).
- Додаємо начинку: Протріть лимонний заварний крем через сито в миску, ретельно віджимаючи м’якоть, щоб отримати максимум соку. Зніміть пухирці з поверхні крему, потім перелийте його в глечик. Злегка висуньте тарт із духовки, залийте крем так, щоб він заповнив форму до країв (може залишитися трохи крему). Обережно поверніть тарт у духовку й випікайте 35-40 хвилин, поки не утвориться легка скоринка і крем не застигне. Дайте охолонути, тоді поставте в холодильник.
- Готуємо ягідний салат: Поки тарт охолоджується, приготуйте ягідний салат. Сковороду з антипригарним покриттям поставте на середній вогонь і розсипте цукрову пудру по дну. Нагрівайте, поки цукор не розтане й не карамелізується. Додайте ягоди, перемішайте із цукром, потім додайте хересний оцет. Варіть хвилину, поки все не стане трохи м’яким, після чого викладіть на тарілку й дайте охолонути.
- Подача: За допомогою зубчатого ножа обережно зріжте зайве тісто, щоб отримати рівний край. Злегка посипте тарт цукровою пудрою, потім за допомогою кухонного пальника карамелізуйте верх. Дайте карамелі застигнути, потім повторіть процес для додаткового товстого шару карамелі. Додайте м’яту до ягідного салату. Подавайте тарт скибочками поруч із ягідним салатом в окремій мисці.
Ароматна нота до сиру чи м'яса: спробуйте цей неперевершений ожиновий соус.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!