ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сезонний рецепт серпня: Кабачкові човники, фаршировані овочами та сиром

Рецепти 13:52 - 07 серпня 2025

Подавайте страву гарячою, прикрасивши свіжою зеленню

Страва виходить соковитою, ароматною та дуже корисною

Страва виходить соковитою, ароматною та дуже корисною

Серпень — щедрий місяць на свіжі овочі, і кабачок є одним із найпопулярніших. Цей рецепт кабачкових човників — чудова ідея для легкої, але ситної вечері. Страва виходить соковитою, ароматною та дуже корисною.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки (цукіні)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 2-3 помідори
  • 100 г твердого сиру (наприклад, сулугуні або моцарела)
  • 2 зубчики часнику
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка)
  • Оливкова олія
  • Сіль, чорний перець, сушені трави (базилік, орегано) за смаком

Готуємо:

Кабачки розріжте вздовж навпіл. Ложкою акуратно вийміть м'якоть, залишивши стінки товщиною приблизно 1 см. М'якоть дрібно наріжте.

Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії. Дрібно нарізану цибулю обсмажте до м'якості. Додайте натерту моркву та дрібно нарізаний солодкий перець. Смажте 5-7 хвилин. Потім додайте подрібнену м'якоть кабачків. Смажте ще 5-10 хвилин, доки овочі не стануть м'якими.

Додайте дрібно нарізані помідори, пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Посоліть, поперчіть, додайте сушені трави. Тушкуйте ще 5 хвилин, щоб помідори пустили сік.

Підготовлені половинки кабачків злегка посоліть. Викладіть готову овочеву начинку в човники. Зверху посипте натертим сиром.

Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть фаршировані кабачки на деко, застелене пергаментом. Запікайте 20-25 хвилин, доки кабачки не стануть м'якими, а сир не розплавиться і не зарум'яниться.

Подавайте страву гарячою, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Рецепт вершкової тосканської курячої пасти.

Джерело: cookpad

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин