Сезонний рецепт серпня: Кабачкові човники, фаршировані овочами та сиром
Подавайте страву гарячою, прикрасивши свіжою зеленню

Страва виходить соковитою, ароматною та дуже корисною
Серпень — щедрий місяць на свіжі овочі, і кабачок є одним із найпопулярніших. Цей рецепт кабачкових човників — чудова ідея для легкої, але ситної вечері. Страва виходить соковитою, ароматною та дуже корисною.
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки (цукіні)
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 солодкий перець
- 2-3 помідори
- 100 г твердого сиру (наприклад, сулугуні або моцарела)
- 2 зубчики часнику
- Свіжа зелень (кріп, петрушка)
- Оливкова олія
- Сіль, чорний перець, сушені трави (базилік, орегано) за смаком
Готуємо:
Кабачки розріжте вздовж навпіл. Ложкою акуратно вийміть м'якоть, залишивши стінки товщиною приблизно 1 см. М'якоть дрібно наріжте.
Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії. Дрібно нарізану цибулю обсмажте до м'якості. Додайте натерту моркву та дрібно нарізаний солодкий перець. Смажте 5-7 хвилин. Потім додайте подрібнену м'якоть кабачків. Смажте ще 5-10 хвилин, доки овочі не стануть м'якими.
Додайте дрібно нарізані помідори, пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Посоліть, поперчіть, додайте сушені трави. Тушкуйте ще 5 хвилин, щоб помідори пустили сік.
Підготовлені половинки кабачків злегка посоліть. Викладіть готову овочеву начинку в човники. Зверху посипте натертим сиром.
Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть фаршировані кабачки на деко, застелене пергаментом. Запікайте 20-25 хвилин, доки кабачки не стануть м'якими, а сир не розплавиться і не зарум'яниться.
Подавайте страву гарячою, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!