ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сезонний рецепт серпня на обід: Холодний борщ зі свіжих буряків

Рецепти 12:27 - 13 серпня 2025

Подавайте зі сметаною, присипавши свіжим кропом. Смачного!

Він легкий, освіжаючий і готується з найдоступніших сезонних овочів

Він легкий, освіжаючий і готується з найдоступніших сезонних овочів

У спекотний серпневий день, коли не хочеться довго стояти біля плити, цей рецепт стане ідеальним варіантом для швидкого та поживного обіду. Він легкий, освіжаючий і готується з найдоступніших сезонних овочів.

Інгредієнти:

  • 1 л кефіру (або кислого молока);
  • 0,5 л холодної кип'яченої води;
  • 2-3 молоді буряки;
  • 1 свіжий огірок;
  • 3-4 варені яйця;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок свіжого кропу;
  • сіль, перець за смаком;
  • сметана для подачі.

Готуємо:

Добре вимийте молоді буряки та відваріть їх до готовності. Дайте охолонути, очистіть від шкірки та наріжте соломкою (або натріть на великій тертці).

Огірок, варені яйця, зелену цибулю та кріп дрібно наріжте.

У великій каструлі або мисці змішайте нарізані буряки, огірок, яйця та зелень.

В окремій ємності з’єднайте кефір, холодну воду, сіль та перець. Добре перемішайте.

Залийте овочі кефірною сумішшю. За бажанням додайте трохи лимонного соку для кислинки. Ретельно перемішайте.

Поставте борщ у холодильник на 15-20 хвилин, щоб він охолов. Подавайте зі сметаною, присипавши свіжим кропом.

Смачного!

Сезонний рецепт серпня: Салат з персиками та моцарелою з куркою гриль.

Джерело: cookpad

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин