Шарлотка з яблуками та корицею за 30 хвилин: смачно, просто і легко
Цей рецепт шарлотки під силу навіть тим, хто ніколи “не дружив” з випічкою

Шарлотка з яблуками та корицею за 30 хвилин
Осінь асоціюється з яблуками, теплом та ароматом кориці. Шарлотка – це один із тих рецептів, який здатен подарувати затишок у домі всього за півгодини. Вона виходить ніжною, повітряною та наповненою фруктовим смаком, який неможливо переплутати ні з чим іншим. Ідеальний десерт для чаювання чи недільного сімейного сніданку.
Інгредієнти:
- 4 середні яблука
- 3 яйця
- 1 склянка цукру (200 г)
- 1 склянка борошна (200 г)
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці
- 1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)
- дрібка солі
- вершкове масло для змащування форми
Приготування:
- Спершу яблука потрібно очистити та нарізати тонкими скибочками.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і викладіть на дно яблучні шматочки, посипавши їх корицею.
- У глибокій мисці збийте яйця з цукром до пишної білої маси, потім обережно всипте просіяне борошно, розпушувач, дрібку солі й ванільний цукор. Замісіть легке рідке тісто.
- Залийте яблука підготовленим тістом і поставте форму у розігріту до 180°C духовку на 25–30 хвилин.
- Коли верх стане золотистим і пружним на дотик – шарлотка готова.
Подавайте ще теплою, посипавши цукровою пудрою або додавши кульку ванільного морозива – і ви отримаєте справжній десерт із відчуттям домашнього тепла.
Раніше ми ділились рецептом гарбузового лате – інстаграмного напою, який можна приготувати вдома.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!