Сливовий джем своїми руками — ідеально для десертів та випічки взимку
Солодкий запас літа в баночці

Сливовий джем своїми руками
Сливовий джем — це класика домашніх заготовок, яка дарує аромат літа навіть у холодні зимові дні. Він чудово смакує як до тостів чи млинців, так і в ролі начинки для пирогів та булочок.
Інгредієнти:
- Сливи — 2 кг
- Цукор — 800 г (за бажанням можна трохи більше для солодшого смаку)
- Лимонний сік — 2 ст. л.
- Кориця — 1 паличка (за бажанням)
Приготування:
- Сливи помийте, розріжте навпіл та вийміть кісточки.
- Перекладіть половинки слив у велику каструлю та засипте цукром. Залиште на кілька годин, щоб пустили сік.
- Додайте лимонний сік і, якщо любите пряні нотки, то додайте також паличку кориці.
- Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну.
- Варіть на маленькому вогні, постійно помішуючи, приблизно 40–60 хвилин, поки маса не стане густою.
- Готовий джем розлийте у стерилізовані банки, закатайте кришками та залиште охолоджуватися догори дном.
Смачний ароматний джем готовий!
До речі, такий джем чудово підходить не лише для класичної випічки чи млинців. Його можна використовувати як основу для соусів до м’яса чи сиру, додавати до вівсянки або йогурту. А ще він стане гарним подарунком для друзів.
Раніше ми ділились рецептом гарбузового лате – інстаграмного напою, який можна приготувати вдома.
Джерело:
META
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні