ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сочевичні котлети з кабачком: користь та смак в одній страві

Рецепти 16:30 - 09 серпня 2025

Перевершать ваші очікування

Сочевичні котлети з кабачком: користь та смак в одній страві

Сочевичні котлети з кабачком/Фото: скрін/tastystories.feed

Ця смачна і корисна страва поєднує в собі білок сочевиці та вітаміни кабачка. Для приготування котлет знадобиться мінімум інгредієнтів, а смак перевершить всі ваші очікування. Їх можна запікати в духовці або смажити на сковороді.

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона - 200 г
  • Вода - 400 мл
  • Кабачок - 200 г
  • Борошно - 3-4 ст.л
  • Морква - 1 маленька
  • Цибуля - половина
  • Сіль - 1 ч.л

Приготування:

  • Сочевицю промиваємо і заливаємо водою.
  • Варимо по принципу гречки — на середньому вогні, щоб викіпіла вся вода.
  • Лишаємо повністю охолонути!!
  • Цибулю ріжемо дрібно.
  • Моркву натираємо.
  • Готуємо засмажку: Смажимо цибулю до мʼякості і додаємо моркву. Смажимо до золотистого кольору.
  • Кабачок натираємо на дрібній тертушці і додаємо сіль. Лишаємо так на 10 хвилин, щоб кабачок пустив сік.
  • Холодну сочевицю перебиваємо погружним блендером з засмажкою та сіллю.
  • Кабачок добре віджимаємо від вологи і зʼєднуємо з сочевицею.
  • Додаємо борошно і перемішуємо.
  • Вологими руками формуємо котлети. Вони виходять дуже ніжні, наче живі.
  • Викладаємо на гарячу сковорідку і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки.
  • Перевертаємо двома силіконовими лопатками, бо котлетки дуже ніжні і можуть розпадатися, якщо однією перевертати.
  • Коли перевернули, можна лопаткою надати форму, вони чудово піддаються формуванню.
  • Смажимо з іншої сторони до золотистої скоринки і знімаємо.
  • При охолодженні котлетки ще схопляться і будуть більш щільні. Смачного!

Без соусу та тіста: готуємо соковиту кабачкову лазанью

Джерело: tastystories.feed

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин