Сочевичні котлети з кабачком: користь та смак в одній страві
Перевершать ваші очікування

Сочевичні котлети з кабачком/Фото: скрін/tastystories.feed
Ця смачна і корисна страва поєднує в собі білок сочевиці та вітаміни кабачка. Для приготування котлет знадобиться мінімум інгредієнтів, а смак перевершить всі ваші очікування. Їх можна запікати в духовці або смажити на сковороді.
Інгредієнти:
- Сочевиця червона - 200 г
- Вода - 400 мл
- Кабачок - 200 г
- Борошно - 3-4 ст.л
- Морква - 1 маленька
- Цибуля - половина
- Сіль - 1 ч.л
Приготування:
- Сочевицю промиваємо і заливаємо водою.
- Варимо по принципу гречки — на середньому вогні, щоб викіпіла вся вода.
- Лишаємо повністю охолонути!!
- Цибулю ріжемо дрібно.
- Моркву натираємо.
- Готуємо засмажку: Смажимо цибулю до мʼякості і додаємо моркву. Смажимо до золотистого кольору.
- Кабачок натираємо на дрібній тертушці і додаємо сіль. Лишаємо так на 10 хвилин, щоб кабачок пустив сік.
- Холодну сочевицю перебиваємо погружним блендером з засмажкою та сіллю.
- Кабачок добре віджимаємо від вологи і зʼєднуємо з сочевицею.
- Додаємо борошно і перемішуємо.
- Вологими руками формуємо котлети. Вони виходять дуже ніжні, наче живі.
- Викладаємо на гарячу сковорідку і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки.
- Перевертаємо двома силіконовими лопатками, бо котлетки дуже ніжні і можуть розпадатися, якщо однією перевертати.
- Коли перевернули, можна лопаткою надати форму, вони чудово піддаються формуванню.
- Смажимо з іншої сторони до золотистої скоринки і знімаємо.
- При охолодженні котлетки ще схопляться і будуть більш щільні. Смачного!
Джерело:
tastystories.feed
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні