Відкрийте для себе пасту з кабачками: секрет ніжності та літнього смаку
Літній рецепт цікавого варіанту пасти, який варто спробувати

Паста з кабачками: неочікувано, смачно і ніжно
Коли хочеться чогось легкого, але не банального – ця паста з кабачками саме те, що треба. Адже кабачки – універсальний інгредієнт, який дарує стравам ніжність і сезонний настрій. У поєднанні з пастою, часником і вершками вони перетворюються на справжню літню розкіш – просту, але таку, що захочеться готувати знову й знову. Ідеально підійде як для швидкого обіду, так і для легкої вечері з келихом білого вина.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 середній (або молодий цукіні)
- Спагетті або інша паста – 200 г
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Вершки 10% – 100 мл (або столова ложка крем-сиру)
- Сіль, перець – за смаком
- Трохи лимонного соку – за бажанням
- Тертий твердий сир (класичний, пармезан або пекоріно) – для подачі
- Зелень: базилік, петрушка.
Приготування:
- У великій каструлі доведіть воду до кипіння, підсоліть її і відваріть улюблену пасту до стану al dente згідно з інструкцією на упаковці. Поки паста вариться, підготуйте кабачки: наріжте їх тонкими півкільцями або натріть на великій тертці, якщо хочете ще ніжніший соус.
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію й обсмажте порізаний часник до золотистого аромату. Додайте кабачки й тушкуйте 5–7 хвилин, поки вони стануть м’якими й трохи карамелізуються. При бажанні можна вичавити трішки лимонного соку для легкого кислинкового акценту.
- Додайте вершки або ложку крем-сиру, перемішайте, приправте сіллю й перцем. Потім всипте готову пасту прямо в сковороду, додайте трохи води з-під варіння (щоб соус краще обгорнув макарони) й ретельно перемішайте.
Перед подачею притрусіть тертим сиром і свіжою зеленню – і насолоджуйся смаком літа!
Раніше ми ділились рецептом неймовірно смачного морозива з дині та вершків.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!